DUBRAVA

Promjenit će se naziv

dijela Oporovečke ulice

DVIJE ULICE - ISTO IME

Novinar ZG

S obzirom da dvije paralelne ulice nose identičan naziv, Vijeće gradske četvrti Gornja Dubrava navodi kako će se to uskoro promijeniti

Autor: Ana Kranjčić

Objavljeno: 01.09.2012. 11:45h

Na području gradske četvrti Gornja Dubrava nalazi se jedna od najvažnijih i najširih prometnica toga dijela koja se proteže od Avenije Gojka Šuška do Dankovečke ulice. Riječ je o Oporovečkoj ulici koja se na jednom svom dijelu razdvaja u dvije ulice. U tom slučaju javlja se problematika s obzirom da te dvije paralelne ulice nose isti naziv, a to je Oporovečka. Građani smatraju kako bi se nešto trebalo promjeniti po tom pitanju, odnosno svaka ulica bi trebala nositi svoj jedinstveni naziv.

- Što se tiče toga, mi ćemo najesen, sad u devetom mjesecu pokrenuti postupak. Vjerujem da ćemo do kraja godine problem riješiti. Problem nije od jučer, problem traje već jako dugo - istaknuo je Petar Tanić, predskednik Vijeća gradske četvrti Gornja Dubrava.

Navedeno je potvrdio i Gradski ured za katastar i geodetske poslove ističući kako se navedena ulica kolokvijalno naziva Oporovečka. Prema dostupnim evidencijama, nikada nije dobila službeno ime te su u tijeku aktivnosti da se to promjeni uz napomenu da ime ulice određuje Gradska skupština na prijedlog Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova, uz prethodno pribavljeno mišljenje Vijeća gradske četvrti na čijem se području ulica nalazi.

Ukoliko i vi imate pitanja za gradske ili druge institucije, svakako se javite u emisiju Zagrebancija na Jabuci TV svaki radni dan u 19.05 sati.

KLJUČNI PODACI

  • DVIJE ULICE - ISTO IME
  • Promjenit će se naziv dijela Oporovečke ulice

Autor:

Ana Kranjčić

01.09.2012.

11:45h


KVARTOVI, NAJČITANIJE