TRNJE

Prisjetite se čudesnih

bajki Ivane Brlić Mažuranić

IZLOŽBA U KNJIŽNICI

KGZ

Najjači poticaj za pisanje Ivana Brlić Mažuranić dobivala je od svoje petero djece, jer u to vrijeme nije bilo puno priča za djecu

Autor:: T.M./Knjižnica Ivana Gorana Kovačića

Objavljeno: 17.04.2012. 10:33h

Bajke Ivane Brlić Mažuranić naziv je novootvorene izložbe na dječjem odjelu knjižnice Ivana Gorana Kovačića koja se može pogledati do 30. travnja. Ivana Brlić-Mažuranić rođena je 18. travnja 1874. godine u Ogulinu. Njezino su rodno mjesto, kao i slikovita gora Klek i bista rijeka Dobra, otvorili prostor maštanju i zamišljanju.

Najjači poticaj za pisanje bilo je njezino petero djece jer u to vrijeme nije bilo puno priča napisanih za djecu. U njezinim pričama i bajkama izvire toplina i spontanost pripovijedanja, razigranost i prpošnost prikazanih događanja. Ivana Brlić Mažuranić objavila je “Valjani i nezadovoljni”, ”Škola i praznici”, “Slike”, “Čudnovate zgode šegrta Hlapića“, ”Priče iz davnine“, “Knjiga omladini”, i još neka poučna djela.

Djeca današnjice, iako zaokupljena virtualnim svijetom računala, i dalje otkrivaju iznimnu ljepotu i čaroban i tajanstven svijet ovih bajki.

KLJUČNI PODACI

  • IZLOŽBA U KNJIŽNICI
  • Prisjetite se čudesnih bajki Ivane Brlić Mažuranić

Autor:

T.M./Knjižnica Ivana Gorana Kovačića

17.04.2012.

10:33h


KVARTOVI, NAJČITANIJE