Trenutna pozicija: Naslovnica>Kvartovi>Trnje
IZLOŽBA U KNJIŽNICI
Prisjetite se čudesnih bajki Ivane Brlić Mažuranić
Najjači poticaj za pisanje Ivana Brlić Mažuranić dobivala je od svoje petero djece, jer u to vrijeme nije bilo puno priča za djecu
slika vijesti

Photo KGZ
Članak

Autor: T.M./Knjižnica Ivana Gorana Kovačića
Objavljeno: 17.04.2012. 10:33h

Bajke Ivane Brlić Mažuranić naziv je novootvorene izložbe na dječjem odjelu knjižnice Ivana Gorana Kovačića koja se može pogledati do 30. travnja. Ivana Brlić-Mažuranić rođena je 18. travnja 1874. godine u Ogulinu. Njezino su rodno mjesto, kao i slikovita gora Klek i bista rijeka Dobra, otvorili prostor maštanju i zamišljanju.

Najjači poticaj za pisanje bilo je njezino petero djece jer u to vrijeme nije bilo puno priča napisanih za djecu. U njezinim pričama i bajkama izvire toplina i spontanost pripovijedanja, razigranost i prpošnost prikazanih događanja. Ivana Brlić Mažuranić objavila je “Valjani i nezadovoljni”, ”Škola i praznici”, “Slike”, “Čudnovate zgode šegrta Hlapića“, ”Priče iz davnine“, “Knjiga omladini”, i još neka poučna djela.

Djeca današnjice, iako zaokupljena virtualnim svijetom računala, i dalje otkrivaju iznimnu ljepotu i čaroban i tajanstven svijet ovih bajki.

ključne riječi bajke ivane brlić mažuranić, izložba, bajke, knjižnica ivana gorana kovačića
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...