PEŠČENICA

Pali Bošnjaci dobili

spomen ploču i park u Zagrebu

KOD ISLAMSKOG CENTRA

Sarah Srdar

Prekrasan spomen park palim Bošnjacima u Domovinskom ratu otvoren je u Folnegovićevom naselju. Njih gotovo 2.500 dalo je život za Hrvatsku

Autor: Sarah Srdar

Objavljeno: 21.06.2012. 13:55h

Svoj život za neovisnu i slobodnu Hrvatsku su, osim Hrvata, dali i pripadnici drugih naroda. Tako je više od 25 tisuća Bošnjaka sudjelovalo u Domovinskom ratu, a njih 1.100 je i poginulo.

U Folnegovićevom naselju, u neposrednoj blizini Islamskog centra, otvoren je spomen park Bošnjacima sudionicima rata.

-.-Sarah Srdar-.-- Ovdje se prisjećamo svih palih boraca. Ovo je poruka kako se Srebrenica, Vukovar i ostala mjesta ratnih zločina ne smiju zaboraviti - istaknuo je Hamdija Malić, predsjednik Udruge Bošnjaka branitelja Domovinskog rata.

U sklopu spomen parka uređena je šetnica, fontana i mramorna spomen ploča u kojoj su uklesana imena palih Bošnjaka.

- Grad Zagreb ponosi se ovim spomen parkom i spomen obilježjem Bošnjacima. Oni su pomogli u stvaranju neovisne Republike Hrvatske - rekla je Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Milana Bandića.

Davor Bernardić, predsjednik Gradske skupštine objasnio je važnost prisjećanja na sve poginule branitelje.

- Možemo se razlikovati po rasi ili vjeri, ali svi smo ujedinjeni u borbi za slobodu. Svi želimo samostalnost i svatko će za svoju obitelj ići u borbu za neovisnost. Hvala svima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu - dodao je Bernardić.

Ovom događanju prisustvovala je i saborska zastupnica Jadranka Kosor, muftija Ševko Omerbašić, general Armije BiH Atif Dudaković, političar Dražen Budiša i mnogi drugi.

KLJUČNI PODACI

  • KOD ISLAMSKOG CENTRA
  • Pali Bošnjaci dobili spomen ploču i park u Zagrebu

Autor:

Sarah Srdar

21.06.2012.

13:55h


KVARTOVI, NAJČITANIJE