Trenutna pozicija: Naslovnica>Kvartovi>Peščenica
KOD ISLAMSKOG CENTRA
Pali Bošnjaci dobili spomen ploču i park u Zagrebu
Prekrasan spomen park palim Bošnjacima u Domovinskom ratu otvoren je u Folnegovićevom naselju. Njih gotovo 2.500 dalo je život za Hrvatsku
slika vijesti

Photo Sarah Srdar
Članak

Autor: Sarah Srdar
Objavljeno: 21.06.2012. 13:55h

Svoj život za neovisnu i slobodnu Hrvatsku su, osim Hrvata, dali i pripadnici drugih naroda. Tako je više od 25 tisuća Bošnjaka sudjelovalo u Domovinskom ratu, a njih 1.100 je i poginulo.

U Folnegovićevom naselju, u neposrednoj blizini Islamskog centra, otvoren je spomen park Bošnjacima sudionicima rata.

-.-Sarah Srdar-.-
Photo Sarah Srdar  
- Ovdje se prisjećamo svih palih boraca. Ovo je poruka kako se Srebrenica, Vukovar i ostala mjesta ratnih zločina ne smiju zaboraviti - istaknuo je Hamdija Malić, predsjednik Udruge Bošnjaka branitelja Domovinskog rata.

U sklopu spomen parka uređena je šetnica, fontana i mramorna spomen ploča u kojoj su uklesana imena palih Bošnjaka.

- Grad Zagreb ponosi se ovim spomen parkom i spomen obilježjem Bošnjacima. Oni su pomogli u stvaranju neovisne Republike Hrvatske - rekla je Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Milana Bandića.

Davor Bernardić, predsjednik Gradske skupštine objasnio je važnost prisjećanja na sve poginule branitelje.

- Možemo se razlikovati po rasi ili vjeri, ali svi smo ujedinjeni u borbi za slobodu. Svi želimo samostalnost i svatko će za svoju obitelj ići u borbu za neovisnost. Hvala svima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu - dodao je Bernardić.

Ovom događanju prisustvovala je i saborska zastupnica Jadranka Kosor, muftija Ševko Omerbašić, general Armije BiH Atif Dudaković, političar Dražen Budiša i mnogi drugi.

ključne riječi spomen park, bošnjaci, spomen ploča, jelena pavičić vukičević, davor bernardić, hamdija malić, domovinski rat
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...