CENTAR

Obilježavanje

Dana planete Zemlje

GREEN CITY PROJECT

PrtScr Jabuka TV

Povodom Dana planete Zemlje na zagrebačkom Cvjetnom trgu građani su mogli uživati u nizu zabavnih i edukativnih sadržaja

Autor: Jelena Jakšić

Objavljeno: 21.04.2012. 15:22h

Organizatori DM GREEN CITY projekta u ovoj Međunarodnoj godini energetske učinkovitosti ovim događanjem, poručuju, žele podići ekološku svijest i odgovornost građana prema okolišu.

-.-Marko Todorov / CROPIX-.-Svečano otvorenje projekta svojim dolaskom uveličali su predsjednik Republike Hrvatske, Ivo Josipović, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te ministrica zaštite okoliša i prirode, Mirela Holy.

Bandić kao Masterchef

Zagrebački je gradonačelnik ovom prigodom i pokazao svoja kulinarska umijeća, a pravi kulinarski majstori čije su delicije mogli kušati i sami građani, bili su kuhari poznati po  sudjelovanju u kulinarskom showu Masterchef.

U sklopu akcije Zeleni korak u kojoj je sudjelovali učenici osnovnih i srednjih škola, a čiji je cilj motivacija najmlađih da povećaju svoje napore u očuvanju prirode i okoliša, prikupljeno je čak 370 tona starog papira. Prikupljeni papir spasio je 1224 kubičnih metara hrvatskih šuma.

KLJUČNI PODACI

  • GREEN CITY PROJECT
  • Obilježavanje Dana planete Zemlje

Autor:

Jelena Jakšić

21.04.2012.

15:22h


KVARTOVI, NAJČITANIJE