NOVI ZAGREB

Nužna je izgradnja

podzemnih garaža

U NOVOM ZAGREBU

Zagrebparking

Kako bi se riješio problem parkirališnih mjesta, potrebno je sagraditi podzemne garaže, što je najbolja, ali i najskuplja, varijanta

Autor: Ana Kranjčić

Objavljeno: 26.06.2012. 09:57h

Problem nedostatka parkirališnih mjesta prisutan je na području cijelog Zagreba. Iznimka nije ni gradska četvrti Novi zagreb-istok gdje obitava gotovo 70 tisuća stanovnika. S obzirom na manjak mjesta za parkiranje, nerijetko se vozači pakiraju na područja zelenih površina i parkova.

- Nažalost, srce me boli kad znam da uređujemo parkove, a parkiraju automobile u parkovima. Međutim, tu smo poduzeli neke korake. Dat ćemo dio zelenila da se neka parkirališta prošire te da se neka dorade. Naš je prijedlog da se gradi ispod zemlje, da se tamo rade parkirališta i da se što manje ulazi u zelenilo - kazao je Mijo Markulin, predsjednik Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb-istok.

-.-www.zgh.hr-.-U vrijeme dok su se gradile velike zgrade, svaka stambena jedinica morala je imati jedno parkirno mjesto. Međutim, danas je situacija drugačija.

- Danas jedan stan ima dva ili tri automobila koji se moraju negdje parkirati. To su problemi, radimo na tome u suradnji s nadležnima iz Odjela za promet Gradskog ureda koji nam sugeriraju što je najbezbolnije rješenje. Gradanja podzemnih garaža bi uvelike riješila tu problematiju, medjutim riječ je o najskupljoj varijanti - istaknuo je Markulin.

Na nekim dijelovima gradske četvrti Novi zagreb-istok naplaćuje se parkiranje po zonama stoga neki tamošnji stanari imaju povlaštene parkirne karte kako bi imali svojevrsnu rezervaciju mjesta za svoje limene ljubimce.

- Ispred Fine i u oklici Avenue Mall-a naplaćuje se parking. Tamo je bilo sve toliko zagušeno s parkiranjem da stanari nisu mogli gdje parkirati. Tu smo uveli naplatu parkirališta i tu je sada malo bolji red. Međutim, toliko zahtjeva za parkiralištima je preveliko da se ništa ne bi moglo riješiti u potpunosti. Da idemo sada ljudima, u ovoj besparici, naplaćivati, nema smisla. Probat ćemo maksimalno izbjeći da se ljudima naplaćuje - navodi Markulin.

Ukoliko i vi imate pitanja za gradske ili druge institucije, svakako se javite u emisiju Zagrebancija na Jabuci TV svaki radni dan u 19.05 sati.

KLJUČNI PODACI

  • U NOVOM ZAGREBU
  • Nužna je izgradnja podzemnih garaža

Autor:

Ana Kranjčić

26.06.2012.

09:57h


KVARTOVI, NAJČITANIJE