CENTAR

Nagrađeni najljepši

balkoni, vrtovi i prozori

PUŠLEK ZA BELI ZAGREB GRAD

Tanja Molvarec

Svi nagrađeni oduševljeni su nagradama i ovom akcijom koja, kako kažu, daje šansu građanima da pokažu kako oni brinu o svom gradu

Autor:: Tanja Molvarec

Objavljeno: 17.06.2010. 17:55h

- Stalno govorim da je naša zgrada ružna i da bi ju trebalo obnoviti. Znaju mi se i smijati i govoriti da pretjerujem s cvijećem ali ovo je znak da ipak bešto dobro radim. Sada ću se još više posvetiti uređenju prozora i održavanju cvijeća kako bi nam grad još više zablistao - kazala je sa osmijehom Ankica Bele, čiji su prozori u Ulici Pavla Hatza 5 na natječaju Pušlek za beli Zagreb grad proglašeni jednim od najuređenijih u Donjem gradu.

-.-Tanja Molvarec-.-Na današnjoj sjednici Vijeća gradske četvrti Donji grad svim prijavljenima uručene su nagrade u obliku tegle sa cvijećem i svečane plakete. Ukupno je pet osoba dobilo nagradu, a među njima su i Verica Čuček iz Vlaške ulice i Ljiljana Mandek iz Barčićeve.  Iako su se većinom prijavile žene, ipak su dva muškarca dobila nagradu. To su Franjo Vučer iz Ulice Pavla Hatza 5 i Josip Horbec iz Palmotićeve koji nije u gradu pa će naknadno preuzeti svoju nagradu.

Marija Tarnaj pak na svojem balkonu uzgaja pelargonije i maćuhice, a taj joj hobi, kako kaže, predstavlja najveću radost.

- Trebalo bi biti više ovakvih akcija. Ma ni ja ne bi čula da se to održava da mi susjeda nije rekla. Ovo cvijeće u tegli koje smo dobili kao nagradu mi je draže od bilo čega drugog - kazala je gospođa Marija ponosno pokazujući svoju plaketu sa priznanjem.  Vijećnica Božica Uroić, koja je i inicijator ove akcije, pohvalila je sve dobitnike nagrada.

- Drago mi je vidjeti da još postoje oni koji vole svoj grad i koji ga ukrašavaju. Molila bih vas da prenesete tu ljubav i prema susjedima jer se ova akcija nastavlja - kazala je Uroić.

KLJUČNI PODACI

  • PUŠLEK ZA BELI ZAGREB GRAD
  • Nagrađeni najljepši balkoni, vrtovi i prozori

Autor:

Tanja Molvarec

17.06.2010.

17:55h


KVARTOVI, NAJČITANIJE