Trenutna pozicija: Naslovnica>Kvartovi>Centar
PUŠLEK ZA BELI ZAGREB GRAD
Nagrađeni najljepši balkoni, vrtovi i prozori
Svi nagrađeni oduševljeni su nagradama i ovom akcijom koja, kako kažu, daje šansu građanima da pokažu kako oni brinu o svom gradu
slika vijesti

Photo Tanja Molvarec
Članak

Autor: Tanja Molvarec
Objavljeno: 17.06.2010. 17:55h

- Stalno govorim da je naša zgrada ružna i da bi ju trebalo obnoviti. Znaju mi se i smijati i govoriti da pretjerujem s cvijećem ali ovo je znak da ipak bešto dobro radim. Sada ću se još više posvetiti uređenju prozora i održavanju cvijeća kako bi nam grad još više zablistao - kazala je sa osmijehom Ankica Bele, čiji su prozori u Ulici Pavla Hatza 5 na natječaju Pušlek za beli Zagreb grad proglašeni jednim od najuređenijih u Donjem gradu.

-.-Tanja Molvarec-.-
Photo Tanja Molvarec  
Na današnjoj sjednici Vijeća gradske četvrti Donji grad svim prijavljenima uručene su nagrade u obliku tegle sa cvijećem i svečane plakete. Ukupno je pet osoba dobilo nagradu, a među njima su i Verica Čuček iz Vlaške ulice i Ljiljana Mandek iz Barčićeve.  Iako su se većinom prijavile žene, ipak su dva muškarca dobila nagradu. To su Franjo Vučer iz Ulice Pavla Hatza 5 i Josip Horbec iz Palmotićeve koji nije u gradu pa će naknadno preuzeti svoju nagradu.

Marija Tarnaj pak na svojem balkonu uzgaja pelargonije i maćuhice, a taj joj hobi, kako kaže, predstavlja najveću radost.

- Trebalo bi biti više ovakvih akcija. Ma ni ja ne bi čula da se to održava da mi susjeda nije rekla. Ovo cvijeće u tegli koje smo dobili kao nagradu mi je draže od bilo čega drugog - kazala je gospođa Marija ponosno pokazujući svoju plaketu sa priznanjem.  Vijećnica Božica Uroić, koja je i inicijator ove akcije, pohvalila je sve dobitnike nagrada.

- Drago mi je vidjeti da još postoje oni koji vole svoj grad i koji ga ukrašavaju. Molila bih vas da prenesete tu ljubav i prema susjedima jer se ova akcija nastavlja - kazala je Uroić.

Vezani članci:
FACEBOOK KOMENTARI
ključne riječi pušlek za beli zagreb grad, donji grad, cvijeće, vrt, nagrađeni
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...