Trenutna pozicija: Naslovnica>Kvartovi>Črnomerec
ZBOG SIGURNOSTI PROMETA
Na Kustošijanskoj će se frezati asfalt
Na Kustošijanskoj cesti će se frezanjem asfalta povećati trenje površine kolnika kako bi se smanjilo broj izlijetanja vozila s kolnika
slika vijesti

Photo Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija
Članak

Autor: Ana Kranjčić
Objavljeno: 26.03.2012. 09:45h

Stanari Kustošijanske ulice na području gradske četvrti Črnomerec smatraju kako njihova ulica baš i nije najsigurnija prometnica. Naime, sve veći broj građana predlaže postavljanje ležećih policajaca na predmetnu lokaciju jer se na njoj često događaju prometne nesreće. Upravo je posljednja završila sa smrtnim slučajem.

Vozači neprestano voze brže od dopuštenog ograničenja, na pojedinim dijelovima ulica je zavojita, a poseban problem predstavlja izlaz iz Ulice Srednjak na Kustošijansku.

Tamo se javlja nepreglednost prilikom ulaska na Kustošijansku zbog zavoja i vozači moraju izaći gotovo na sredinu glavne prometnice kako bi skrenuli na nju. Unatoč tome što je tamo postavljeno ogledalo, stanari se boje za svoju sigurnost.

Iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet najavljuju kako će se na dijelu Kustošijanske ulice od kućnog broja 82 do 116 frezanjem asfalta povećati trenje površine kolnika kako bi se smanjilo broj izlijetanja vozila s kolnika.

Zbog brojnih pritužbi stanara na veliku buku i vibracije, uklonjene su umjetne izbočine na Kustošijanskoj ulici kod kućnog broja 79 i 107. Ponovno postavljanje uspornika moguće je očekivati kada Vijeće gradske četvrti i Mjesni odbor predlože nove lokacije pod uvjetom da su suglasni stanari ispred čijih se objekata postavljaju.

Ukoliko i vi imate pitanja za gradske ili druge institucije, svakako se javite u emisiju Zagrebancija na Jabuci TV svaki radni dan u 19.05 sati.

ključne riječi kustošijanska uica, ležeći policajci, prometne nesreće, srednjak, frezanje asfalta, prometno ogledalo, zagrebancija
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...