Trenutna pozicija: Naslovnica>Kvartovi>Trešnjevka
ROK JE 14 DANA
Na dijelu Zagorske rade u potpunosti novu cestu
Pripremni radovi su započeli u četvrtak, a u petak su na scenu došli bageri čiji je zadatak na mjestu ceste iskopati rupu dubine 60 cm
slika vijesti

Photo PrtScr Jabuka TV
Članak

Autor: R.I.
Objavljeno: 17.08.2012. 16:31h

I dok većina građana u hladovini svoga doma traži spas od visokih temperatura, radnici Zagrebačkih cesta rade punom parom. Naime, upravo je ljetno doba vrijeme kada je promet najrjeđi i kada gradske prometnice mogu biti sanirane, a da radovi ne izazovu gužve u Zagrebu.

-.-PrtScr Jabuka TV-.-
Photo PrtScr Jabuka TV  
Jedna od prometnica koja će do rujna dobiti novo ruho je i ona u Zagorskoj ulici. Pripremni radovi su započeli u četvrtak, a u petak su na scenu nastupili bageri čiji je zadatak na mjestu ceste iskopati rupu dubine 60 centimetara. Rupa će se potom zatrpavati građevnim materijalom, izravnati valjcima, a u konačnici i nanovo asfaltirati.

Za sav ovaj posao, kao i za frezanje i asfaltiranje drugog dijela Zagorske, radnici imaju svega 14 dana jer radovi sanacije prometnice moraju biti gotovi do 1. rujna. Upravo u navedenom periodu meteorolozi najavljuju temperature i do 40 stupnjeva, no radnici zagrebačkih cesta ističu kako su se već navikli raditi u takvim uvjetima.

Kad se tomu pridoda i temperatura asfalta prilikom lijevanja, koja iznosi oko 120 stupnjeva, moramo zaključiti kako je riječ o iznimno zahtjevnom poslu. Zbog toga gradilišta obilaze inspektori zaštite na radu i paze da zaposlenici u svakom trenutku imaju pitke vode i da su propisno odjeveni.

Vezani članci:
FACEBOOK KOMENTARI
ključne riječi zagorska ulica, zagrebačke ceste, hladovina, gužva, valjci, bageri, asfaltiranje
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...