MAKSIMIR

Logično je da nakon

Skupštine budem gradonačelnik

DAVOR BERNARDIĆ:

Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija

FOTO: Tradicionalno druženje s građanima, povodom 1. svibnja, Bandić i Bernardić iskoristili su kako bi otkrili svoje političke planove

Autor: Ivana Šimac

Objavljeno: 01.05.2012. 14:06h

U zagrebačkom parku Maksimir tradicionalno je proslavljen 1. svibnja, Praznik rada. Mnoghi su Zagrepčani uopravo tamo došli na prociju graha, koju je, točnije njih oko 37.000, podijelio gradonačelnik Milan Bandić. Osim graha, Bandić je prema sdtaroj tradiciji dijelio i karanfile, a nije propustio natuknuti i nešto o svojim planovima da ostane na čelu hrvatske metropole.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Gradonačelnik je, naime, suptilno ali jasno najavio svoju kandidaturu na sljedećim izborima za gradonačelnika Zagreba.


- Što vi mislite da li bi se ja trebao kandidirati ponovno za gradonačelnika? Evo vi recite, uostalom neka građani kažu – odgovorio je gradonačelnik protupitanjem na novinarske zahtjeve da se izjasni po pitanju ponovne kandidature za gradonačelnika Zagreba.

Gradonačelnik Bandić je točno u deset sati bio na ulazu u park Maksimir. Dočekalo ga je nekoliko stotina crevenih karanfila i još više Zagrepčanki koje su se željele domoći barem jednoga od cvjetova koji se simbolično dijele na današnji praznik rada. Dok je gradonačelnik uživao u druženju s građanima, ispred ulaza u Maksimir bilo je nekoliko desetaka sindikalnih prosvjednika.

- Podržavam sindikalce u njihovim naporima i današnjim prosvjedima, ali ajmo se malo odmaknuti malo od negativnih tema i uživati u ovom prekrasnom danu i prazniku rada. Zato smo se i okupili ovdje na Maksimiru – rekao je Bandić, na pitanje da li podržava sindikalna okupljanja ne samo ispred Maskimira, već i one najavljene na Trgu bana Josipa Jelačića.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Nakon što je podijelio sve karanfile, gradonačelnik je otišao do štandova s grahom i nastavio dijeliti hranu. Grah je obećao probati tek nakon što svi građani dobiju svoju porciju. Na prošlotjednim gradonačelnikovim aktima, Bandić je napomenuo kako je ove godine ušteda na proslavi 1. svibnja na Maskimiru veća nego ikada. Usprkos tomu, građani su bili zadovoljni.

- Stvarno je lijepo od gradonačelnika da je nama damama simbolično podijelio crvene karanfile. Zaista pažljivo od njega – rekle su starije gospođe koje podržavaju ovakvu gradonačelnikovu tradicionalnu gestu.

Berrnardić ne želi komentirati svoje protukandidate

  U 11 sati na Maksimiru se pojavio još jedan vjerojatni kandidat za budućeg gradonačelnika hrvatske metropole, trenutni predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić, koji je uz svoje stranačke kolege, ponovio gestu dijeljenja karanfila svima koji su prethodno ostali bez njega.

  - Čini mi se vrlo logičnim potezom da se predsjednik Gradske skupštine kandidira za poziciju gradonačelnika – izjavio je Bernardić te na iduće pitanje što misli o svojim protukandidatima kazao sljedeće:

   – Nemam komentara na ostale kandidate koji su najavili isto, ali kod mene ambicije postoje – nastavio je u svom odgovoru na pitanje o kandidaturi.

  FOTOGRAFIJE IZ MAKSIMIRA POGLEDAJTE OVDJE

  KLJUČNI PODACI

  • DAVOR BERNARDIĆ:
  • Logično je da nakon Skupštine budem gradonačelnik

  Autor:

  Ivana Šimac

  01.05.2012.

  14:06h


  KVARTOVI, NAJČITANIJE