TREŠNJEVKA

Kod škola na Trešnjevci

čak deset zapljena droge

ALARMANTNI PODACI

prtsc Jabuka TV

Zbog tih podataka, iz VII. policijske postaje mole roditelje i ravnatelje škola da dodatno educiraju djecu i pripaze na njih

Autor:: Tanja Molvarec

Objavljeno: 24.05.2012. 15:08h

Čak 1448 kaznenih djela je zabilježeno u 2011. godini na području Trešnjevke sjever što je povećanje od 21 posto u odnosu na 2010. godinu kada je bilo 1190 kaznenih djela. Poseban je problem što sve više osoba nudi drogu učenicima osnovnih i srednjih škola.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-- U ovoj smo godini imali deset postupanja zapljene droge u blizini osnovnih i srednjih škola. To nas jako zabrinjava i zato molim i ravnatelje škola kao i roditelje da pripaze na svoju djecu, da ih educiraju i upozore - kazao je Petar Malić, zamjenik načelnika VII. policijske postaje koja obuhvaća područje Trešnjevke.

U Odjelu prevencije puno rade na problemu alkoholizma kod mladih. Istraživanje provedeno 2008. godine pokazalo je da su učenici u osmom razredu osnovne škole u 88 posto slučajeva uspjeli kupiti alkohol. Učenici srednjih škola u čak 96 posto slučajeva.

- Treba utjecati na one koji prodaju maloljetnicima alokohol. Dakle, na ugostitelje, trgovce. Da ne bi bilo poslije nismo znali da ne smijemo prodati alkohol maloljetnicima - upozorila je Marija Goatti Matijević, načelnica Odjela prevencije.

Šetnica uz Dunav u Vukovaru koja je nekad bila mjesto okupljanja maloljetnika koji su se redovito opijali, sada je osvijetljen novouređeni prostor s fitness spravama. Na sjednici se moglo čuti da bi takvo nešto trebalo napraviti i na Savskom nasipu te ponuditi mladima sadržaje.

- To je dobar primjer projekta koji ne košta mnogo, a rezultati su vidljivi. Nakon što im je ponuđen sadržaj i prostor je osvijetljen, mladi se manje opijaju i rade probleme na tom području - kazala je Tamara Karaica, korodinator projekta UNDP.

Ovom se sjednicom htjelo građane podsjetiti da mogu dobiti besplatne savjete u Odjelu za prevencije pogotovo kada je upitanju sigurnost doma i ukućana.

- Građani mogu dobiti bilo kakav savjet od 9 do 17 sati, stoga ih pozivam da dođu. Mi puno radimo s djecom kojoj nastojimo ukazati da se policajcu uvijek mogu obratiti i da ne moraju strahovati. Također, izlazimo na teren pa ako želite provjeriti koliko je vaš dom siguran, mi ćemo rado doći - kazala je Goatti Matijević.

Mjesta koja su najviše problematična na Trešnjevci su područje oko Cibone, Doma sportova i Jarun pa građani predlažu da tamo češće borave policijske patrole.

- Svaka čast policiji, ali vikendom su potrebna barem jedna policijska kola na području Jaruna. Jer, nažalost, kada se i dogodi nešto i bude kažnjenih, vikendima nakon toga se ne može vidjeti policajac. To nije dobro - kazao je jedan građanin Trešnjevke.

KLJUČNI PODACI

  • ALARMANTNI PODACI
  • Kod škola na Trešnjevci čak deset zapljena droge

Autor:

Tanja Molvarec

24.05.2012.

15:08h


KVARTOVI, NAJČITANIJE