Trenutna pozicija: Naslovnica>Kvartovi>Dubrava
UNATOČ OBEĆANJIMA
Izgradnja dvorane u Granešini ponovno zapela?
Ulaže se u obnovu Cvjetnog i izgradnju fontana pa financije ne bi trebale biti problem, ispričala je potpredsjednica VGČ Gornja Dubrava
slika vijesti

Photo Prt Scr Jabuka TV
Članak

Autor: Sarah Srdar
Objavljeno: 11.08.2012. 15:09h
Osnovna škola Granešina ni dan danas nema sportsku dvoranu iako je prvi zahtjev za istu podnesen 1936. godine. Učenici škole sat tjelesnog odgoja imaju u predvorju škole, u učionicama ili na hodnicima. 

-.-PrtScr Jabuka TV-.-
Photo PrtScr Jabuka TV  
- 2006. godine ishođena je lokacijska dozvola i ostvareni su svi preduvjeti da se krene s gradnjom dvorane. Na licu mjesta bili su i gradonačelnik Bandić i Davor Jelavić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje. Sklopljen je i dogovor sa Školskim odborom i predstavnicima roditelja da se riješi problem - ispričala je Josipa Bašić, potpredsjednica Vijeća Gradske četvrti Gornja Dubrava.

Upravo roditelji i djeca najbolje znaju koliko je teško pohađati školu u kojoj ne postoji mjesto na kojem se mogu razvijati psihofizičke sposobnosti. Usprkos tome, iznimno se trude kako bi svima pokazali koliko im sport znači te su zbog toga bili i prvaci Prvenstva grada Zagreba u malom nogometu za 5. i 6. razrede.

- Vjerujem da je cijela priča zapela na financijama. No, to ni ne bi trebao biti problem jer vidimo da gradonačelnik ulaže sredstva i u Cvjetni trg i u fontane, a činjenica je da je nama prijeko potrebna dvorana - dodala je Bašić i napomenula kako su stanovnici Granešine i roditelji apelirali na gradonačelnika koji ih je i saslušao.

Gradonačelnik obećao da se kreće u izgradnju

- Na prostoru iza škole gdje bi se trebala graditi dvorana su privatne parcele. Već je 98 posto vlasništva riješeno, dok s dvije parcele postoji gruntovni problem. Čini se kao da Grad to koristi, odnosno da im to ide u prilog - pojasnila je Bašić.

-.-PrtScr Jabuka TV-.-
Photo PrtScr Jabuka TV  
Gradonačelnik je ipak nedavno dao obećanje kako će se problem riješiti ako se prikupe potpisi građana koji su voljni prodati zemljište gradu.

- Iskoristila sam priliku, prikupila potpise, dokumentaciju, lokacijsku dozvolu i sve skupa predala gradonačelniku u pauzi na pretprošloj sjednici Gradske skupštine. On je to primio i rekao da se kreće u gradnju. Gdje je ponovno zapelo, ne znam. Već smo imali problem s produživanjem lokacijske dozvole jer je trebala isteći - rekla je Josipa Bašić.

Roditelji, djelatnici i učenici škole su ljuti i ogorčeni. Već su organizirali i skup potpore za izgradnju dvorane, no vidljivih pomaka nema. Zbog toga ponovno traže hitnu izgradnju dvorane jer se djeca minimalno bave sportom i to u drugim školama.
ključne riječi granešina, osnovna škola, sportska dvorana, josipa bašić, milan bandić, davor jelavić, roditelji, učenici, djeca
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...