DUBRAVA

Izgradnja dvorane

u Granešini ponovno zapela?

UNATOČ OBEĆANJIMA

Prt Scr Jabuka TV

Ulaže se u obnovu Cvjetnog i izgradnju fontana pa financije ne bi trebale biti problem, ispričala je potpredsjednica VGČ Gornja Dubrava

Autor: Sarah Srdar

Objavljeno: 11.08.2012. 15:09h

Osnovna škola Granešina ni dan danas nema sportsku dvoranu iako je prvi zahtjev za istu podnesen 1936. godine. Učenici škole sat tjelesnog odgoja imaju u predvorju škole, u učionicama ili na hodnicima. 

-.-PrtScr Jabuka TV-.-- 2006. godine ishođena je lokacijska dozvola i ostvareni su svi preduvjeti da se krene s gradnjom dvorane. Na licu mjesta bili su i gradonačelnik Bandić i Davor Jelavić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje. Sklopljen je i dogovor sa Školskim odborom i predstavnicima roditelja da se riješi problem - ispričala je Josipa Bašić, potpredsjednica Vijeća Gradske četvrti Gornja Dubrava.

Upravo roditelji i djeca najbolje znaju koliko je teško pohađati školu u kojoj ne postoji mjesto na kojem se mogu razvijati psihofizičke sposobnosti. Usprkos tome, iznimno se trude kako bi svima pokazali koliko im sport znači te su zbog toga bili i prvaci Prvenstva grada Zagreba u malom nogometu za 5. i 6. razrede.

- Vjerujem da je cijela priča zapela na financijama. No, to ni ne bi trebao biti problem jer vidimo da gradonačelnik ulaže sredstva i u Cvjetni trg i u fontane, a činjenica je da je nama prijeko potrebna dvorana - dodala je Bašić i napomenula kako su stanovnici Granešine i roditelji apelirali na gradonačelnika koji ih je i saslušao.

Gradonačelnik obećao da se kreće u izgradnju

- Na prostoru iza škole gdje bi se trebala graditi dvorana su privatne parcele. Već je 98 posto vlasništva riješeno, dok s dvije parcele postoji gruntovni problem. Čini se kao da Grad to koristi, odnosno da im to ide u prilog - pojasnila je Bašić.

-.-PrtScr Jabuka TV-.-Gradonačelnik je ipak nedavno dao obećanje kako će se problem riješiti ako se prikupe potpisi građana koji su voljni prodati zemljište gradu.

- Iskoristila sam priliku, prikupila potpise, dokumentaciju, lokacijsku dozvolu i sve skupa predala gradonačelniku u pauzi na pretprošloj sjednici Gradske skupštine. On je to primio i rekao da se kreće u gradnju. Gdje je ponovno zapelo, ne znam. Već smo imali problem s produživanjem lokacijske dozvole jer je trebala isteći - rekla je Josipa Bašić.

Roditelji, djelatnici i učenici škole su ljuti i ogorčeni. Već su organizirali i skup potpore za izgradnju dvorane, no vidljivih pomaka nema. Zbog toga ponovno traže hitnu izgradnju dvorane jer se djeca minimalno bave sportom i to u drugim školama.

KLJUČNI PODACI

  • UNATOČ OBEĆANJIMA
  • Izgradnja dvorane u Granešini ponovno zapela?

Autor:

Sarah Srdar

11.08.2012.

15:09h


KVARTOVI, NAJČITANIJE