NOVI ZAGREB

FOTO: Jakuševčani fizički

nasrnuli na Bernardića

NEPRIMJERENI PROSVJED

Sarah Srdar

Iako je Skupština odluku o naknadama donijela ne preporuku resornog ministarstva, Jakuševčani za sve krive Davora Bernardića

Autor: Sarah Srdar

Objavljeno: 09.05.2012. 10:48h

Dvjestotinjak stanara Jakuševca blokiralo je ulaz na odlagalište Prudinec nezadovoljno time što, kako kažu, pod prozorima imaju ekološku bombu i što je Gradska skupština odbila izglasati povećanje naknade za smanjenje vrijednosti njihovih nekretnina.

-.-Sarah Srdar-.-Ova blokada dogodila se baš u vrijeme kada su Jakuševec zajedno posjetili ministrica zaštite okoliša Mirela Holy, gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić i članovi skupštinskog Odbora za zaštitu okoliša.

Podsjetimo, Jakuševčani su bili prisutni i na prethodnoj sjednici Gradske skupštine gdje se raspravljalo o njihovom statusu kada su, nezadovoljni izjavama gradskih zastupnika, i najavili blokadu.

- U slučaju da se ne donese odluka o naknadi za smanjenje vrijednosti naših nekretnina, traktorima ćemo blokirati Jakuševec – kazali su tada Jakuševčani, što su danas i napravili.

Došavši traktorima pred sam ulaz odlagališta Prudinec, Jakuševčani su na lica stavili gas maske, a svoje nezadovoljstvo iskazali su i grafitima na kojima je, između ostalog, pisalo i ''Do kada vaše smeće u našem dvorištu''.

-.-Sarah Srdar-.-Osim toga, građani su donijeli i lijes na kojemu piše Jakuševec, a trubači ''prigodno'' sviraju pogrebnu glazbu. Cijelo vrijeme kamioni Čistoće ne mogu ući na odlagalište, budući da su građani svojim tijelima i traktorima blokirali ulaz.

Nažalost, ono što je trebalo biti mirni prosvjed u jednom je trenutku eskaliralo kada su nezadovoljni Jakuševčani nasrnuli na Davora Bernardića. Naime, isprva su mu skandirali da izađe iz autobusa kojim se išlo u obilazak, a nakon što je to predsjednik Gradske skupštine učinio, građani su počeli fizički nasrtati na njega prijeteći mu jer nije izglasano povećanje naknada za umanjenje vrijednosti njihovih nekretnina.

Bernardića su povlačili za rukav, galameći na njega, a jedan ga je građanin čak vrlo grubo gurno s leđa.

Podsjetimo, Gradska skupština je od Ministarstva za zaštitu okoliša tražila mišljenje o navedenoj isplati naknada, a primljeni odgovor je bio negativan, na temelju čega je na kraju Gradska skupština i postupila.

FOTOGRAFIJE S PROSVJEDA POGLEDAJTE OVDJE

KLJUČNI PODACI

  • NEPRIMJERENI PROSVJED
  • FOTO: Jakuševčani fizički nasrnuli na Bernardića

Autor:

Sarah Srdar

09.05.2012.

10:48h


KVARTOVI, NAJČITANIJE