Trenutna pozicija: Naslovnica>Kvartovi>Centar
ODABRALI ĐELO I PROPADALO
FOTO: Grahom nasred ulice protiv prometa u centru
Propadalo i Hadžiselimović u Ilici su postavili crveni šank i s prijateljima uživali u grahu kako bi ukazali na problem auta u centru
slika vijesti

Photo Damjan Tadic / CROPIX
Članak

Autor: R.I.
Objavljeno: 01.05.2012. 13:27h

Protiv prometa u centru grada nije se lako boriti, no da od ideje ne treba odustati sigurni su i poznati umjetnik Ivica Propadalo te legenda HRT-a, Đelo Hadžiselimović, koji su odabrali na svoj način prosvjedovati protiv automobila u gradu.

Oni su, naime, zajedno sa svojim prijateljima na poseban način obilježili 1. svibnja, Praznik rada, iznijevši crveni šank ispred kafića Ellis.

Performansom pod nazivom Crvenim šankom protiv prometa u centru grada jasno su odgovornima pokazali što misle o automobilima u samom središtu.

Ova je ekipa u sklopu performansa sama skuhala grah, a potom ga dislocirala iz Maksimira i donijela u centar. Inače, autori ovoga projekta upravo su Hadžiselimović i Propadalo. 

FOTOGRAFIJE IZ ILICE POGLEDAJTE OVDJE

Vezani članci:
FACEBOOK KOMENTARI
ključne riječi ellis, mamaksimir, crveni šank, grah, đelo hadžiselimović, prazbik rada
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...