Trenutna pozicija: Naslovnica>Kvartovi>Centar
O.Š. IZIDORA KRŠNJAVOGA
FOTO: Dotrajali parketi opasni za učenike škole
Domari u osnovnoj školi imaju pune ruke posla jer parketi stalno iskaču, a stolovi su već uzrokovali nekoliko rupa na parketu
slika vijesti

Photo Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija
Članak

Autor: Tanja Molvarec
Objavljeno: 25.04.2012. 09:54h

Parketi u nekoliko učionica Osnovne škole Izidora Kršnjavoga u lošem su stanju te ih je potrebno što prije zamijeniti. U više od dvije učionice na drugom katu škole učenici hodaju po parketu koji je pun rupa i udubina i nerijetko opasan za djecu.

- Parketi su velik problem jer domari stalno moraju slagati parket koji iskače. Djeca se mogu i ozlijediti tako - kazala je Lidija Sosa Šimenc, ravnateljica škole Izidora Kršnjavoga i dodala kako škola ipak dobro surađuje s Vijećem gradske četvrti i predsjednikom.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-
Photo Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija  
Prošle godine obnovljena i školska blagavaonica

Vijeće gradske četvrti Donji grad odlučilo je pomoći školi pa su uvrstili zamjenu dotrajalih parketa u dvije učionice. Za svaku učionicu je izdvojeno 50 tisuća kuna.

- Potrebno je sve pofarbati, pripremiti podlogu. Nove lajsne kod zidova ćemo staviti. Dakle, kompletna rekosntrukcija. Vjerujem da će radovi početi u srpnju ili kolovozu kada su učenici na praznicima. Tako da ih u novoj školskoj godini dočeka uređena učionica - kazao je Marijan Oljica, predsjednik Vijeća četvrti Donji grad. Profesori i učenici nastoje malo razbiti derutnost i sivilo učionica pa ukrašavaju zidove eduaktivnim plakatima.

Koliko je suradnja Vijeća i ravnateljice dobra svjedoči i činjenica da je prošle godine u školi obnovljena blagavaonica. S obzirom da je prostor bio zapušten, a u njemu djeca jedu Vijeće je postavilo nove pločice i automatske slavine za pranje ruku. U školskoj je kuhinji postavljena i nova napa. Za te je radove izdvojeno 51 tisuću kuna. Zgrada OŠ Izidora Kršnjavoga sagrađena je na inicijativu dr. Izidora Kršnjavoga, a prema nacrtima lajpciških arhitekata 1895. godine.

>>> FOTOGRAFIJE UČIONICA U KOJIMA ĆE SE ZAMIJENITI PARKET POGLEDAJTE OVDJE<<<

Vezani članci:
FACEBOOK KOMENTARI
ključne riječi škola izidora kršnjavoga, škola, parket, marijan oljica, lidija sosa
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...