CENTAR

FOTO: Dotrajali parketi

opasni za učenike škole

O.Š. IZIDORA KRŠNJAVOGA

Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija

Domari u osnovnoj školi imaju pune ruke posla jer parketi stalno iskaču, a stolovi su već uzrokovali nekoliko rupa na parketu

Autor:: Tanja Molvarec

Objavljeno: 25.04.2012. 09:54h

Parketi u nekoliko učionica Osnovne škole Izidora Kršnjavoga u lošem su stanju te ih je potrebno što prije zamijeniti. U više od dvije učionice na drugom katu škole učenici hodaju po parketu koji je pun rupa i udubina i nerijetko opasan za djecu.

- Parketi su velik problem jer domari stalno moraju slagati parket koji iskače. Djeca se mogu i ozlijediti tako - kazala je Lidija Sosa Šimenc, ravnateljica škole Izidora Kršnjavoga i dodala kako škola ipak dobro surađuje s Vijećem gradske četvrti i predsjednikom.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Prošle godine obnovljena i školska blagavaonica

Vijeće gradske četvrti Donji grad odlučilo je pomoći školi pa su uvrstili zamjenu dotrajalih parketa u dvije učionice. Za svaku učionicu je izdvojeno 50 tisuća kuna.

- Potrebno je sve pofarbati, pripremiti podlogu. Nove lajsne kod zidova ćemo staviti. Dakle, kompletna rekosntrukcija. Vjerujem da će radovi početi u srpnju ili kolovozu kada su učenici na praznicima. Tako da ih u novoj školskoj godini dočeka uređena učionica - kazao je Marijan Oljica, predsjednik Vijeća četvrti Donji grad. Profesori i učenici nastoje malo razbiti derutnost i sivilo učionica pa ukrašavaju zidove eduaktivnim plakatima.

Koliko je suradnja Vijeća i ravnateljice dobra svjedoči i činjenica da je prošle godine u školi obnovljena blagavaonica. S obzirom da je prostor bio zapušten, a u njemu djeca jedu Vijeće je postavilo nove pločice i automatske slavine za pranje ruku. U školskoj je kuhinji postavljena i nova napa. Za te je radove izdvojeno 51 tisuću kuna. Zgrada OŠ Izidora Kršnjavoga sagrađena je na inicijativu dr. Izidora Kršnjavoga, a prema nacrtima lajpciških arhitekata 1895. godine.

>>> FOTOGRAFIJE UČIONICA U KOJIMA ĆE SE ZAMIJENITI PARKET POGLEDAJTE OVDJE<<<

KLJUČNI PODACI

  • O.Š. IZIDORA KRŠNJAVOGA
  • FOTO: Dotrajali parketi opasni za učenike škole

Autor:

Tanja Molvarec

25.04.2012.

09:54h


KVARTOVI, NAJČITANIJE