CENTAR

FOTO: Čitaonica poznate

XVI. gimnazije je derutna

USKORO OBNOVA

Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija

S obzirom da je čitaonica mjesto na kojem se održavaju sastanci Vijeća roditelja i učenika, Vijeće četvrti je odlučilo obnoviti prostoriju

Autor:: Tanja Molvarec

Objavljeno: 28.04.2012. 10:19h

Iako je XVI. gimnazija jedna od najpoznatijih gimnazija u Zagrebu, njena učionica nije bila obnavljana više od 17 godina.  Parket je derutan i istošen, jedna vrata oštećena a druga je napravila sama škola. Stoga su u školi podnijeli zahtjev u veljači da se obnove dijelovi te važne prostorije. Vijeće gradske čevtrti Donji grad odlučilo je uvrstiti uređenje čitaonice u Plan malih komunalnih akcija za ovu godinu.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-- Uredit će se parket, obnovit ćemo vrata i riješiti spušteni stop. Za te je radove Vijeće izdvojilo 177 tisuća kuna kako bi učenici imali što ugodniju prostoriju za boravak – kazao je Marijan Oljica, predsjednik Vijeća gradske četvrti Donji grad.

Radovi bi trebali početi već početkom srpnja ili kolovoza kada nema nastave. Koliko je derutna ova prostorija uvjerili smo se kada smo pokušali otvoriti improvizorana vrata napravljena od komada drva.

- Mi nismo imali sredstva da se obnovi ta prostorija. Čitaonica i kjižnica su srce ove škole i zgrade. Važno je da bude uređena jer se tu održavaju sastanci Vijeća roditelja, učenika i dolaze nam delegacije. Iskreno već nas je bilo pomalo sram što ih uvodimo u takvu prostoriju koja nema ni poštena vrata – kazala je Jadranka Tukša, knjižnićarka XVI. Gimnazije.

Vijeće četvrti je u Plan malih komunalnih akcija uvrstilo i susjednu VII. gimnaziju u kojoj se nalazi i II. gimnazija.  Tamo su velike potrebe za ličenjem zidova u hodnika na katu škole koji su u jako lošem stanju. Dijelovi na zidu su odlomljeni.  Za te je radove Vijeće četvrti izdvojilo 43 tisuće kuna. Radovi bi trebali početi već ovo ljeto.

>>> POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA ČITAONICA U XVI. GIMNAZIJI I ZIDOVI U VII. GIMNAZIJI

KLJUČNI PODACI

  • USKORO OBNOVA
  • FOTO: Čitaonica poznate XVI. gimnazije je derutna

Autor:

Tanja Molvarec

28.04.2012.

10:19h


KVARTOVI, NAJČITANIJE