Trenutna pozicija: Naslovnica>Kvartovi>Trnje
BEZ OBZIRA NA SKUPŠTINU
FOTO: Bandić počeo izgradnju fontana kod NSK
Teren kod Nacionalne knjižnice je raskopan, kamioni odvoze zemlju, a znakovi uz cestu upozoravaju kako su radovi u tijeku
slika vijesti

Photo Stjepan Marković
Članak

Autor:
Objavljeno: 15.06.2012. 10:32h

Unatoč tome što su se gradski zastupnici usprotivili ideji da se na livadi ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice izgrade fontane, jer bi na njihovu izgradnju prema planovima trebalo biti potrošeno oko 20 milijuna kuna, radovi su započeli.

-.-Stjepan Marković-.-
Photo Stjepan Marković  
Naime, teren je raskopan, kamioni odvoze zemlju, a znakovi uz cestu upozoravaju kako su radovi u tijeku.

Podsjetimo, gradski zastupnici nisu jedini koji su odbacili ideju o izgradnji fontana jer su se tome, barem sudeći prema anketi koju smo proveli, usprotivili i građani. Kako su kazali, radije bi da se u njihovoj gradskoj četvrti konačno izgradi kanalizacijska mreža, nego fontane.

Neki od njih izjavili su kako bi najradije da livada ostane livada da imaju gdje šetati pse. Možda najdirektniji u svojim primjedbama bio je gradski zastupnik Petar Kurečić koji je fontane okarakterizirao kao spomenik koji Milan Bandić diže sam sebi.

Protiv toga, istaknuo je Kurečić, nema ništa protiv, ali smatra da bi bilo u redu da to gradonačelnik radi svojim, a ne proračunskim novcem. No, početkom radova na Cvjetnom trgu, kao i ovima kod NSK, gradonačelnik je ponovno pokazao kako mu mišljenje gradskih zastupnika nije bitno.

FOTOGRAFIJE RADOVA POGLEDAJTE OVDJE

ključne riječi nacionalna i sveučilišna knjižnica, nsk, trnje, fontane, milan bandić, gradonačelnik, petar kurečić
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...