Trenutna pozicija: Naslovnica>Kvartovi>Novi Zagreb
SANIRAN "POLJSKI PUT"
Djeca do škole sada mogu bez pratnje roditelja
Na Radmanovačkoj cesti stradalo je dvoje djece i majka, a sada nakon niza godina postavljen je asfalt i jedan dio nogostupa
slika vijesti

Photo PrtScr Jabuka TV
Članak

Autor: Petra Antonijević
Objavljeno: 11.05.2012. 16:06h

Cesta bez asfalta, nogostupa i pješačkog prijelaza učenicima OŠ Većeslava Holjevca više nije put do škole i natrag kući. Naime, nakon stradanja dvoje djece, inicijativom građana uz podršku Tatjane Holjevac, potpredsjednice Gradske skupštine, Radmanovačka cesta u Sigetu dobila je svoje novo ruho. Iako su radovi još u tijeku, jedan otac, čije dijete pohađa navedenu školu, ne krije oduševljenje dosad učinjenim.

-.-PrtScr Jabuka TV-.-
Photo PrtScr Jabuka TV  
- Zajedno s gospođom Holjevac ovu lokaciju smo pogledali prije godinu dana i evo sad. Šta da vam kažem, razlika je nebo i zemlja, izvanredno. Svoju djecu sam tek nakon postavljanja asfalta pustio same u školu jer ono prije nije bilo sigurno ni za odrasle, a kamoli za osnovnoškolce - rekao nam je jedan otac.

Na Radmanovačkoj cesti postavljen je asfalt te jedna strana nogostupa, međutim ključan dio još uvijek nedostaje

- Kontaktirat ću Ured za promet te vidjeti koji je njihov plan za postavljanje usporivača prometa, ležećih policajaca i isto tako zebri. Tek tada imat ćemo definiranu ulicu do kraja. Ovo sad, čini mi se, služi kao trkalište. Već ih vidim kako jure, potrebno je još vremena da Radmanovačka bude sigurna ulica - dodala je Tatjana Holjevac.

Zašto je do saniranja takozvanog poljskog puta, koji vodi do škole, došlo tek nakon stradanja dvoje djece te jedne majke, ostaje misterij, iako su predstavnici Grada davnih dana obećali sanaciju ceste.

- Roditelji su na sve strane pokušavali doći do nekoga tko ima utjecaj u ovome gradu. I zaista, dolazili su razni predstavnici Grada i predsjednik Gradske četvrti, ali ostalo je samo na njihovom dolasku i to je sve što su napravili. Evo, jedino je problem Radmanovačke uspijela riješiti gospođa Holjevac - dodao je roditelj.

Bilo kako bilo, učenici osnovne škole Većeslava Holjevca došli su na svoje. Nakon što su svakodnevno u školu odlazili u pratnji roditelja, sada to napokon mogu sami bez straha da će stradati poput svojih kolega.

ključne riječi radmanovačka ulica, siget, osnovna škola većeslava holjevca, osnovnoškolci, tatjana holjevac, novi zagreb
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...