KOLUMNE

  Mrvoš i Ogi pokazali

  da suradnja budi kreativnost

  piše Branka Vučetić Atletić

  Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija

  Ovaj dvojac dao je jedan drugome ono najbolje. Ogi je Zorana oslobodila preuskih proreza na haljinicama, a Zoran je Ogi dao preciznost

  Autor: Branka Vučetić Atletić/ Učilište Profokus

  Objavljeno: 17.03.2012. 13:38h

  Šarmantne djevojčice nosile su kolekciju kreatora Zigmana za Bambi. I ovoga puta Zigman je ostao vjeran svojoj tradicionalnoj već pomalo dosadnoj kompoziciji volana paspula i tila, u nešto smirenijim tonovima.

  -.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Aleksandra Dojčinović vratila se ove sezone onome što ponajbolje zna, ženstvenoj kolekciji. Koristila je tkanine koje klize i na najbolji način prislanjaju se uz žensko tijelo. Dio kreacija izradila je i u tkaninama koje imaju izraženu strukturu. Dobro je koristila njihov volumen i pravilno ga postavljala na tijelo.

  Nije pogriješila ni u odabiru umjetnog krzna koje se dobro uklopilo u dio kolekcije. I nadalje najveći Aleksandrin adut je što s velikom preciznošću zna odabrati modne dodatke, naušnice, cipele, remenje, torbe pa tako dodatno popunjava praznine unutar svakog pojedinačnog modela te na pravom mjestu dodaje akcent.  Njezina kolekcija nije modna revolucija, no ona je dopadljiva kako u koloritu tako i u formi.

  Kod Ricov nema pomaka u kreacijama

  Ana Marija Ricov ovaj put je vjerna svom stilu, no nažalost već nekoliko sezona ne vidimo pomak u kolekciji koja sadrži sličnu formu. U većem djelu svoje kolekcije ponovo koristi crnu tkaninu.

  Kada se upušta u kombinaciju s nekom drugom bojom, kao što je zelena ili ljubičasta, tada su kombinacije nedovoljno jasne i poneki puta pune pogrešaka koje su dodatno opterećene prezahtjevnom formom kao što su nabori. Bilo bi bolje da i nadalje ostane vjerna crnom u kombinaciji sa sivom.

  Igor Galaš svoju kolekciju izradio je u suradnji s tvornicom Arena. I ovoga puta pokazao je da dobro poznaje zakonitosti pletenine. U cjelokupnom dojmu kolekcija je bila dobra i tonski ujednačena. Naglasak na široke ovratnike i volumen u dijelu poprsja, kao i volumen u predjelu bokova stvorio je dobru igru u proporcijama. Nažalost, Galaš ovoga puta nije možda do kraja iskoristio sav mogući potencijal koji mu može pružiti jedan industrijski pogon.

  -.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Bilo bi dobro da se razigra i u samom pletivu i tako doprinese novost u odjeći izrađenoj od pletiva. Za svaku pohvalu su i frizure koje je napravio frizerski tim pod stručnim vodstvom Katice Topčić u suradnji s mladim frizerima stilistima iz Učilišta Profokus. Šminka se dobro uklopila u kolekciju, a u tom radu sudjelovala je Ana Raić, bivša polaznica vizažizma u Učilištu Profokus.

  Suradnja može pokrenuti kreativnost

  U finalu večeri svoje nove kreativne uratke pokazao je tim Ogi Antunovac i Zoran Mrvoš. Odlična kombinacija precizno dizajniranih odjevnih predmeta i jedne posve nove opuštenosti, pokazala je da suradnja može potaknuti kreativnost, a rezultat je dobra modna kolekcija.

  Ovaj dvojac dao je jedan drugome ono najbolje. Ogi je Zorana oslobodila preuskih i prekratkih i predubokih proreza na haljinicama, a Zoran je Ogi dao preciznost u postavi kroja i rafiniranosti.

  Tako je nastala kolekcija gdje je više kreativnosti posvećeno u samoj formi odjevnih predmeta , a manje u boji oko koje su se oboje jednoglasno složili. To je tradicionalno crna, njihov pomalo zaštitni znak. Očekujemo u budućim radovima da će pokazati kako znaju upotrijebiti i boju. Nadamo se da će i treća večer donijeti svježinu u modni svijet.

  FOTOGRAFIJE KOLEKCIJA POGLEDAJTE OVDJE

  KLJUČNI PODACI

  • piše Branka Vučetić Atletić
  • Mrvoš i Ogi pokazali da suradnja budi kreativnost

  Autor:

  Branka Vučetić Atletić/ Učilište Profokus

  17.03.2012.

  13:38h


  FOKUS, NAJČITANIJE