KOSTADINKA VELKOVSKA

  Ljeto označavaju radovi

  u gradu i Olimpijske igre

  piše Kostadinka Velkovska:

  Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija

  Kako smo svi u recesiji, vjerovali ili ne i narkomane je također zahvatila recesija. U Zagrebu je pala potrošnja kokaina za 30 posto

  Autor: Kostadinka Velkovska

  Objavljeno: 28.07.2012. 12:18h

  Po gradu na svakom koraku gradilište. Uređuje se Cvjetni trg, mijenjaju se tračnice u Ilici, popravljaju fasade, smjer prometa se mijenja... Neki od građana gunđaju, a drugi presretni što se grad uređuje. Imamo nešto u svojoj naravi, vrlo teško prihvaćamo neke promjene pa čak i kad su za naše dobro. Veselim se što će grad biti uređen, ljepši i sigurniji. Budimo strpljivi, izdržimo još mjesec dana kako bi mogli uživati u ljepotama našeg Zagreba, a moramo priznati da je Zagreb, grad po mjeri čovjeka, lijep, šarmantan, neodoljiv...

  Turisti su prepoznali zagrebačku ljepotu pa je ove godine samo u lipnju 72.883 turista posjetilo Zagreb, što je u odnosu na prošlu godinu porast od 6 posto. Dakle, svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujemo!

  Kako smo svi u vremenu recesije, vjerovali ili ne i narkomane je također zahvatila recesija. U Zagrebu je pala potrošnja kokaina za 30 posto, ali je zato sve popularnija trava koja spada u jeftinije droge. Godišnja šteta od ovisnosti o ilegalnim drogama je oko 1,5 do čak 2 milijarde kuna. Užas! Na spomen droge naježim se, ali nažalost to je naša tužna stvarnost. Nažalost kod mladih je registriran najveći porast uživanja inhalata, a pojavljuju se i nove vrste droga, koje su sve dostupnije i sve jeftinije. Kako zaštititi djecu od te pošasti, kako pomoći roditeljima da se bore s tim problemom?!

  Evo, još jedna mogućnost zarade. Od prvog dana 2013. godine, otvara se lov na porezne utajivače u Hrvatskoj, a građani koji otkriju varalicu dobit će nagradu od 500 kuna od Porezne uprave. Znači, građani koji otkriju neprijavljeni račun, država će ih nagraditi. Bar nešto!

  Baš mi je drago da su se i mediji pozabavili s tim, bez obzira što sam mislila da neće nikad. To se odnosi na silne zabrane ovakve i onakve. Npr. na vratima u ambulanti piše: Ne kucati! Ne ulaziti! Ne daj Bože ako pokucamo, na vratima se pojavi osoba s pitanjem: Ne znate čitati? Čekajući u dugim redovima za bilo kakav dokument, moramo uzeti godišnji odmor, jer nije to samo tako doći, zatražiti i dobiti. Taman posla. Sve je to dugotrajno i komplicirano, a često od osoblja na šalteru dobijemo netočne informacije, pa kako da se snađemo? Nikako, a ako pak imamo nešto sreće onda nekako!

  Stigla nam i sportska zabava Olimpijada. Bit će za svakoga ponešto zanimljivo za pogledati na TV-u. Preostaje nam da navijamo za naše sportaše, držimo palčeve za sreću i nadati se što boljem plasmanu. Sretno!

  Nikako da se strane na kraj preprodavačima razne robe, bez obzira na sve akcije koje provodi MUP. Ne daju se oni tako lako smesti. Red prodaje, red bježanja i tako u krug. Dosjetili se preprodavači pa robu stave na plahtu, a jednog zadužen da provjerava stižu li s koje strane svijeta jake snage MUP-a, a kad ih ugledaju, u trenu se skupe četiri čoška plahte i bjež kuda koji mili moji! Komično za gledati ha ha ha! A kupaca bezbroj i ne žuri im se. Čekaju oni povratak ''bjegunaca'' i ponovnu izložbu krpica na travi ili zidiću. Ima tu svega, od sunčanih naočala do pegli. Za male novce nosite doma pune vreće svega. To su naše male sportske igre koje nas čak zabavljaju!

  Drage moje sugrađanke i sugrađani, što bih vam drugo rekla nego da se odmarate, bježite od sunca, pogledajte koji film u kinu, predstave na Opatovini a iza toga se osvježite na nekoj terasi. Ugodno ljeto!

  KLJUČNI PODACI

  • piše Kostadinka Velkovska:
  • Ljeto označavaju radovi u gradu i Olimpijske igre

  Autor:

  Kostadinka Velkovska

  28.07.2012.

  12:18h


  FOKUS, NAJČITANIJE