DRUŠTVO

ZG Holding uskoro

dobiva novog člana Uprave

ODLUKA NA IDUĆOJ SJEDNICI?

Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija

Novi član Uprave trebao bi postati Nikola Vuković kojega opisuju kao iznimno sposobnog menadžera odlučnog u ključnim situacijama

Autori: Sanjin Španović, Sanjin Španović

Objavljeno: 20.04.2012. 14:04h

Zagrebački Holding, izgledno je, uskoro će proširiti Upravu. Kako doznaje portal Zagrebancija.com, novi član Uprave trebao bi postati Nikola Vuković, dosadašnji pomoćnik predsjednika Uprave Ive Čovića.

Ovu ideju Čović će pokušati realizirati na sjednici Skupštine Holdinga koju pokušava uskoro sazvati, doznajemo od pojedinih članova te Skupštine. Naši sugovornici bliski Čoviću objašnjavaju nam kako Vuković ionako stalno sjedi na najvažnijim sastancima Holdinga te vrlo aktivno sudjeluje u saniranju situacije ove gradske mega tvrtke.

- Upoznat je svime, aktivno daje mišljenja, dapače više od nekih članova Uprave. Čović smatra da on može pospješiti rad Holdinga kao članovi Uprave i zato to želi progurati na sjednicu Skupštine - govori nam naš sugovornik.

Za imenovanje treba jednoglasna odluka

Nikola Vuković, bivši je tajnik HAK-a, koji je u Holding stigao prije otprilike godinu dana. Voditelji podružnica Holdinga i članovi direkcije opisuju ga kao iznimno sposobnog menadžera koji se u tišini dokazao u nekim važnim odlukama Holdinga, prvenstveno u izradi novog cjenika ZET-a i Vodoopskrbe i odvodnje, te izradi poslovnog plana za iduću godinu.

- Vuković je frajer, iznimno sposoban i izravan i Holdingu može jako pomoći kao član Uprave. Dapače, dojma sam da će se u slučaju imenovanja u Upravu vrlo brzo iskristalizirati kao drugi čovjek Holdinga - govori nam naš sugovornik blizak Čoviću, a njegove riječi potvrđuje i jedan voditelj podružnice koji dodaje da Vuković stanje u Holdingu ima u malom prstu.

Iz direkcije Holdinga na ovu temu službenih komentara nema. Kada će se ovo proširenje dogoditi nije poznato, a problem bi mogao nastati i zbog činjenice da je za ovu odluku potrebna jednoglasna odluka Skupštine Holdinga u kojoj sjede i oporbeni HDZ, odnosno Danira Bilić, i HSLS-ovi Darinko Kosor i Velimir Srića.

KLJUČNI PODACI

  • ODLUKA NA IDUĆOJ SJEDNICI?
  • ZG Holding uskoro dobiva novog člana Uprave

Autori:

Sanjin Španović

Sanjin Španović

20.04.2012.

14:04h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE