Trenutna pozicija: Naslovnica>Aktualnosti>Društvo
POZIVI NA 94
Zbog vrućina u nedjelju Hitnu trebalo 150 osoba
U nedjelju je zabilježeno oko 150 intervencija što je na gornjoj granici na kojoj se može raditi s obzirom na broj liječnika
slika vijesti

Photo Ana Zorić / Zagrebancija.com
Članak

Autor: Kristina Križić
Objavljeno: 01.05.2012. 10:21h
Nedjelja, 29. travnja, ušla je u meteorološke anale kao najtopliji dan u travnju u povijesti mjerenja, stoga ne treba čuditi kako je zabilježen poveći broj intervencija Hitne pomoći, rekao nam je voditelj operativne smjene, Marin Buljan. 

- U nedjelju je bilo dosta intervencija. U razdoblju od 8 do 20 sati zabilježeno je oko 150 intervencija što je na gornjoj granici na kojoj možemo raditi s obzirom na broj liječnika - ispričao nam je Buljan.

Već dan poslije kola Hitne pomoći uglavnom su mirovala na parkiralištu u debelom u hladu pa možemo zaključiti da su se građani malo pomalo prilagodili naglim temperaturnim promjenama.

- Što se tiče ponedjeljka, intervencija gotovo i nije bilo. Treba uzeti u obzir da je većina građana otišla izvan grada, a oni koji su tu su se očito dobro prilagodili visokim temperaturama - objasnio nam je voditelj operativne smjene.

Doktor Buljan izjavio je kako ove vrućine nisu toliko štetne za mlade, ali da se itekako moraju paziti srčani bolesnici.

- Ovo su temperature koje zdrav čovjek sasvim dobro podnosi. Trebaju se pripaziti građani s visokim tlakom i trebaju redovito uzimati terapiju. Što se tiče odjeće, ne treba se odijevati slojevito - savjetuje liječnik Buljan.
ključne riječi hitna pomoć, intervencije, marin buljan, voditelj operativne smjene, vrućine, 29. travnja
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...