DRUŠTVO

Zbog vrućina u nedjelju

Hitnu trebalo 150 osoba

POZIVI NA 94

Ana Zorić / Zagrebancija.com

U nedjelju je zabilježeno oko 150 intervencija što je na gornjoj granici na kojoj se može raditi s obzirom na broj liječnika

Autor: Kristina Križić

Objavljeno: 01.05.2012. 10:21h

Nedjelja, 29. travnja, ušla je u meteorološke anale kao najtopliji dan u travnju u povijesti mjerenja, stoga ne treba čuditi kako je zabilježen poveći broj intervencija Hitne pomoći, rekao nam je voditelj operativne smjene, Marin Buljan. 

- U nedjelju je bilo dosta intervencija. U razdoblju od 8 do 20 sati zabilježeno je oko 150 intervencija što je na gornjoj granici na kojoj možemo raditi s obzirom na broj liječnika - ispričao nam je Buljan.

Već dan poslije kola Hitne pomoći uglavnom su mirovala na parkiralištu u debelom u hladu pa možemo zaključiti da su se građani malo pomalo prilagodili naglim temperaturnim promjenama.

- Što se tiče ponedjeljka, intervencija gotovo i nije bilo. Treba uzeti u obzir da je većina građana otišla izvan grada, a oni koji su tu su se očito dobro prilagodili visokim temperaturama - objasnio nam je voditelj operativne smjene.

Doktor Buljan izjavio je kako ove vrućine nisu toliko štetne za mlade, ali da se itekako moraju paziti srčani bolesnici.

- Ovo su temperature koje zdrav čovjek sasvim dobro podnosi. Trebaju se pripaziti građani s visokim tlakom i trebaju redovito uzimati terapiju. Što se tiče odjeće, ne treba se odijevati slojevito - savjetuje liječnik Buljan.
KLJUČNI PODACI

  • POZIVI NA 94
  • Zbog vrućina u nedjelju Hitnu trebalo 150 osoba

Autor:

Kristina Križić

01.05.2012.

10:21h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE