DRUŠTVO

Zagrebački umirovljenici

teško izdvajaju za sport

ZBOG SVE NIŽEG STANDARDA

Sarah Srdar

Rekreacija za starije osobe ima posebnu važnost jer povećava pokretljivost. No, umirovljenici si bavljenje sportom teško mogu priuštiti

Autor: Sarah Srdar

Objavljeno: 17.05.2012. 16:59h

Udruga Sport za sve Centar okuplja gotovo petsto članova starije životne dobi koji uz nadzor stručno osposobljenih osoba vježbaju u dvoranama u Palmotićevoj ulici ili na bazenu Mladost u vodi. 

- U dvorani se vježba tri, dok smo na bazenu četiri puta tjedno. Sve aktivnosti odvijaju se uz profesore tjelesnog odgoja – objasnila je Karolina Muža iz Udruge Sport za sve Centar na sastanku s Tatjanom Holjevac, potpredsjednicom Gradske skupštine.

Međutim, zbog poskupljenja koja potresaju sve, a pogotovo umirovljenike članstvo u udruzi opada. Karolina Muža istaknula je kako je nekoć bilo i po 200 osoba na čekanju, a sada se usprkos simboličnoj članarini koja iznosi 90 kuna mjesečno, ne mogu popuniti grupe.

- Umirovljenici gledaju na svaku kunu. Strah me što će biti ako izgubimo termine na Mladosti koje imamo. Mi ih, nažalost, nikada nećemo vratiti jer je interes, što rekreativaca, što profesionalaca, velik – dodala je Muža.

Bavljenje sportom u mladosti, a posebno u starijoj životnoj dobi pridonosi većoj pokretljivosti. Korisnici sportskih aktivnosti Udruge Sport za sve Centar tvrde kako su manje bolesni, pa se lako dolazi do zaključka kako je vježbanje i prevencija.

- Polazim uvijek od činjenice kako ću i ja jednog dana biti u istoj situaciji i trebati pomoć, a ovo je zaista zdrava i povoljna rekreacija – kazala je Karolina Muža.

Tatjana Holjevac istaknula je će tražiti raspravu na skupštinskom Odboru za sport kako bi se ovaj i slični projekti pomagali s nešto većim iznosom jer starijih osoba sve je više, a novaca imaju, nažalost, sve manje.

KLJUČNI PODACI

  • ZBOG SVE NIŽEG STANDARDA
  • Zagrebački umirovljenici teško izdvajaju za sport

Autor:

Sarah Srdar

17.05.2012.

16:59h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE