Trenutna pozicija: Naslovnica>Aktualnosti>Društvo
ČUVAJ, PODIJELI, RAZVESELI
Zagrebački Caritas skuplja i dijeli udžbenike
Akcija se provodi od 7. lipnja do 11. rujna 2010. godine na cijelom području Grada Zagreba, a iz Caritasa apeliraju na građane da sudjeluju
slika vijesti

Photo Radiosamobor.hr
Članak

Autor: Maja Komljenović
Objavljeno: 08.06.2010. 13:21h

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha akcije naziva 'Sačuvaj, podijeli, razveseli', Caritas je odlučio i ove godine nastaviti u istom tonu. Prošle godine je skupljeno čak 6 569 udžbenika za 723 obitelji.

Udžbenici će se od 7. lipnja prikupljati na četiri lokacije u gradu Zagrebu - u Upravi Car

-.--.-
itasa Zagrebačke nadbiskupije u Vlaškoj 36, u Caritasovom Područnom uredu u Selskoj cesti 165, u Caritasovom Područnom uredu u Aveniji Dubrava 220 te u Caritasovom područnom uredu u Gajnicama u Crnojezerskoj 20. Sve navedene podružnice udžbenike će primati od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati.

Istodobno, u podružnicama u Selskoj i Aveniji Dubrava radnim danom od 9 do 16 prikupljeni rabljeni udžbenici dijelit će se onima kojima su potrebni.

Caritas organizira i prijevoz skupljenih udžbenika

Caritas poziva sve građane koji imaju školarce da se odazovu akciji, a naglašavaju da, ukoliko građani organiziraju prikupljanje udžbenika u školi, župi ili drugoj sredini, Caritas će za preuzimanje prikupljenih udžbenika organizirati prijevoz i dostavu u svoje podružnice.

Nema sumnje da će, uslijed recesije, građani s oduševljenjem dočekati svaku priliku da uštede. Školski udžbenici svake godine zadaju glavobolje slabijestojećim obiteljima, pogotovo onima s više djece. Prilično su skupi, a djeci su potrebni samo jednu godinu. Na ovaj način građani se rješavaju starih udžbenika koji najčešće samo zauzimaju prostor u stanu, ali i svojoj djeci pribavljaju udžbenike na najjeftiniji mogući način.

Vezani članci:
Slične teme: CARITASUDžBENICIAKCIJA
FACEBOOK KOMENTARI
ključne riječi caritas, udžbenici, akcija
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...