DRUŠTVO

Zagreb ima obvezu provoditi

mjere štednje energije

ENERGETSKI TJEDAN

PrtScr Jabuka TV

U Gradskoj upravi predstavljen je projekt Zagrebačkog energetskog tjedna koji će se održati od 14. do 19. svibnja

Autor:: Dunja Dulčić

Objavljeno: 04.05.2012. 16:58h

Projekt Zagrebačkog energetskog tjedna 2012. , koji će se održavati od 14. do 19. svibnja, predstavljen je u Gradskoj upravi koja je odlučila aktivno provoditi planirane mjere i procese energetski održivog razvoja za ostvarenje vizije Grad Zagreb - grad održivog razvoja.

Prema riječima gradonačelnika Milana Bandića, realno stanje zahtijeva brze i učinkovite odgovore na lokalnim i nacionalnim razinama, ali i intenzivnu suradnju i sinergiju na međunarodnom planu.

- Globalno zagrijavanje i klimatske promjene nezaobilazni su opći svjetski problem i opasna prijetnja brojnim aspektima života i razvoja na zemlji - dodao je Bandić.

Zagreb kao glavni grad Hrvatske ima obvezu i odgovornost maksimalno poduprijeti i provoditi odgovarajuće mjere u cilju uštede energije, primjene energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i ekološki prihvatljivih goriva, zaključeno je na sastanku.

- Brojnim igraonicama, udžbenicima i programima o energiji i čuvanju okoliša namijenjenim vrtićima i školama podižemo svijest naše djece i to je iznimno važno - istaknuo je Marijan Maras, pročelnik Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj.

Za vrijeme trajanja energetskog tjedna održat će se brojne tribine i seminari o ovoj tematici na više lokacija u gradu, a građani se dodatno mogu informirati na stranici www.zagreb-energyweek.info.

 

 

 

KLJUČNI PODACI

  • ENERGETSKI TJEDAN
  • Zagreb ima obvezu provoditi mjere štednje energije

Autor:

Dunja Dulčić

04.05.2012.

16:58h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE