Trenutna pozicija: Naslovnica>Aktualnosti>Društvo
ENERGETSKI TJEDAN
Zagreb ima obvezu provoditi mjere štednje energije
U Gradskoj upravi predstavljen je projekt Zagrebačkog energetskog tjedna koji će se održati od 14. do 19. svibnja
slika vijesti

Photo PrtScr Jabuka TV
Članak

Autor: Dunja Dulčić
Objavljeno: 04.05.2012. 16:58h

Projekt Zagrebačkog energetskog tjedna 2012. , koji će se održavati od 14. do 19. svibnja, predstavljen je u Gradskoj upravi koja je odlučila aktivno provoditi planirane mjere i procese energetski održivog razvoja za ostvarenje vizije Grad Zagreb - grad održivog razvoja.

Prema riječima gradonačelnika Milana Bandića, realno stanje zahtijeva brze i učinkovite odgovore na lokalnim i nacionalnim razinama, ali i intenzivnu suradnju i sinergiju na međunarodnom planu.

- Globalno zagrijavanje i klimatske promjene nezaobilazni su opći svjetski problem i opasna prijetnja brojnim aspektima života i razvoja na zemlji - dodao je Bandić.

Zagreb kao glavni grad Hrvatske ima obvezu i odgovornost maksimalno poduprijeti i provoditi odgovarajuće mjere u cilju uštede energije, primjene energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i ekološki prihvatljivih goriva, zaključeno je na sastanku.

- Brojnim igraonicama, udžbenicima i programima o energiji i čuvanju okoliša namijenjenim vrtićima i školama podižemo svijest naše djece i to je iznimno važno - istaknuo je Marijan Maras, pročelnik Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj.

Za vrijeme trajanja energetskog tjedna održat će se brojne tribine i seminari o ovoj tematici na više lokacija u gradu, a građani se dodatno mogu informirati na stranici www.zagreb-energyweek.info.

 

 

 

Vezani članci:
FACEBOOK KOMENTARI
ključne riječi energetski tjedan, gradska uprava, održivi razvoj, svibanj
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...