DRUŠTVO

Zagreb gubi Queer festival,

New York će ga dobiti

JUBILARNI I ZADNJI

press materijal

Mi smo Queer Zagreb doveli na razinu vrhunca, onda bolje da se povučemo i pamtimo ga kao uspješnu eru, kazao nam je direktor festivala

Autor: Petra Antonijević

Objavljeno: 24.04.2012. 15:32h

Glavnim zagrebačkim trgom ponovno se vijore zastave duginih boja. Počeo je jubilarni, deseti Queer Zagreb festival, no kako doznajemo, ovaj će ujedno biti i posljednji u ovome gradu.  

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-- Queer Zagreb će svoje posljednje festivalsko izdanje obilježiti sveobuhvatnim programom i to kazališnim, plesnim, filmskim te likovnim. Dolaze nam umjetnici iz Afrike, Azije, Sjeverne i Južne Amerike i Europe, a ovaj Queer ćemo pmatiti i po konferenciji posvećenoj Balkanu, Kavkazu i arapskom svijetu, brojnim partijima i druženjima. Programski je riječ o najzahtjevnijem festivalu do sada, koji se tematski dotiče pitanja početka i kraja - otkrio nam je Zvonimir Dobrović, direktor festivala.

Queer Zagreb izvedbeni je festival koji se u Zagrebu odvijao svake godine još od 2003. s misijom opiranja normama koje su nametnute društvu.

Festival 2012. naglašava svoje desetogodišnje postojanje s nekolicinom iznimno uspješnih umjetnika i izvedbi, međutim, kako smo već naveli, ovo je ujedno i posljednji Queer festival koji će se održati u Zagrebu, ali ne i u svijetu.

- Deset godina jedne ideje i ne čini se kao dug vremenski period. Još jučer smo kao klinci tek planirali pokrenuti festival, krenuli se natezati s najavljenim i nenajavljenim prosvjednicima. Dogovarali s policijom o rizicima održavanja programa. Ipak kada razmislimo deset godina jest jedan dug period, a mi smo Queer Zagreb doveli na razinu vrhunca, onda bolje da se povučemo i pamtimo Queer Zagreb festival kao jednu uspješnu eru. U planu nam je krenuti s Queer festivalom u New Yorku gdje očekujemo identičan, ako ne i veći uspjeh -dodao je Zvonimir Dobrović.

Ukoliko i vi želite biti dio ovog, kako iz Queera kažu, danonoćnog partijanja, festivalska blagajna nalazi se u kinu Europa u Varšavskoj 3, a svoje ulaznice možete kupiti sve do 30. travnja kada je zadnji dan festivala. Blagajna je otvorena svakim danom od ponedjeljka do petka od 14.30 do 19 sati, ali svoju ulaznicu možete nabaviti i 30 minuta prije početka svake predstave.

KLJUČNI PODACI

  • JUBILARNI I ZADNJI
  • Zagreb gubi Queer festival, New York će ga dobiti

Autor:

Petra Antonijević

24.04.2012.

15:32h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE