DRUŠTVO

Zagreb gledan iz autobusa

ostavio nas je bez daha

TURISTI IZ AMERIKE:

Turistička zajednica grada Zagreba

Kabrio turistički autobusi svakodnevno prometuju na crvenoj i zelenoj liniji. Vozili smo se s turistima koje je oduševio Zrinjevac

Autor: Sarah Srdar

Objavljeno: 16.07.2012. 09:40h

Atmosferu i šarm Zagreba posjetitelji grada mogu doživjeti iz dva kabrio turistička autobusa. Turističke vožnje organizirane su na dvije kružne linije, crvenoj i zelenoj svakim danom od svibnja do listopada.

-.-Bruno Konjevic / CROPIX-.-Pridružili smo se turistima iz Njemačke, Amerike, Poljske i Japana i krenuli u obilazak grada. Polazna točka bila je Bakačeva ulica na Kaptolu.

- Grad je prekrasan i jako mi se sviđa. Vrlo vjerojatno ću se ponovno vratiti. Cijene su razumne i, po mom mišljenju, grad je vrlo jeftin – rekao je Euton iz New Yorka.

Oduševljeni turisti razgledavali su zagrebačke ulice, izloge trgovina, ali najviše ih se dojmila ljepote parka u srcu Zagreba - Zrinjevca, Hrvatskog narodnog kazališta i groblja Mirogoj. Euton je u Zagrebu tek jedan dan ali obilazak autobusom ga je oduševio.

- Stigao sam tek jučer ali nastojat ću vidjeti što više mogu do 20. srpnja kad odlazimo. Na kraju obilaska mogu reći da me Zagreb ostavio bez daha – dodao je Euton.

Vozila su opremljena posebnim sustavom koji putem virtualnog turističkog vodiča i GPS-a putnike na osam jezika putem slušalica upoznaje s gradskim znamenitostima uz koje prolaze tijekom vožnje.

Karte za ovo zanimljivo putovanje Zagrebom mogu kupiti kod vozača, u prodavaonici karata u Petrićevoj 4 i na šalterima prodaje karata u Upravnoj zgradi ZET-a u Ozaljskoj 105.

Vožnju kabrio autobusom toplo preporučamo jer obilasci grada najbolji su način da rodni grad upoznate još bolje.

KLJUČNI PODACI

  • TURISTI IZ AMERIKE:
  • Zagreb gledan iz autobusa ostavio nas je bez daha

Autor:

Sarah Srdar

16.07.2012.

09:40h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE