Trenutna pozicija: Naslovnica>Aktualnosti>Društvo
TURISTI IZ AMERIKE:
Zagreb gledan iz autobusa ostavio nas je bez daha
Kabrio turistički autobusi svakodnevno prometuju na crvenoj i zelenoj liniji. Vozili smo se s turistima koje je oduševio Zrinjevac
slika vijesti

Photo Turistička zajednica grada Zagreba
Članak

Autor: Sarah Srdar
Objavljeno: 16.07.2012. 09:40h

Atmosferu i šarm Zagreba posjetitelji grada mogu doživjeti iz dva kabrio turistička autobusa. Turističke vožnje organizirane su na dvije kružne linije, crvenoj i zelenoj svakim danom od svibnja do listopada.

-.-Bruno Konjevic / CROPIX-.-
Photo Bruno Konjevic / CROPIX  
Pridružili smo se turistima iz Njemačke, Amerike, Poljske i Japana i krenuli u obilazak grada. Polazna točka bila je Bakačeva ulica na Kaptolu.

- Grad je prekrasan i jako mi se sviđa. Vrlo vjerojatno ću se ponovno vratiti. Cijene su razumne i, po mom mišljenju, grad je vrlo jeftin – rekao je Euton iz New Yorka.

Oduševljeni turisti razgledavali su zagrebačke ulice, izloge trgovina, ali najviše ih se dojmila ljepote parka u srcu Zagreba - Zrinjevca, Hrvatskog narodnog kazališta i groblja Mirogoj. Euton je u Zagrebu tek jedan dan ali obilazak autobusom ga je oduševio.

- Stigao sam tek jučer ali nastojat ću vidjeti što više mogu do 20. srpnja kad odlazimo. Na kraju obilaska mogu reći da me Zagreb ostavio bez daha – dodao je Euton.

Vozila su opremljena posebnim sustavom koji putem virtualnog turističkog vodiča i GPS-a putnike na osam jezika putem slušalica upoznaje s gradskim znamenitostima uz koje prolaze tijekom vožnje.

Karte za ovo zanimljivo putovanje Zagrebom mogu kupiti kod vozača, u prodavaonici karata u Petrićevoj 4 i na šalterima prodaje karata u Upravnoj zgradi ZET-a u Ozaljskoj 105.

Vožnju kabrio autobusom toplo preporučamo jer obilasci grada najbolji su način da rodni grad upoznate još bolje.

ključne riječi experience the city, autobus, zagreb, turisti, bakačeva ulica, kaptol, zet, razgledavanje grada, zrinjevac, hnk, mirogoj
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...