Trenutna pozicija: Naslovnica>Aktualnosti>Društvo
DONOŠENJE NOVIH PRAVILA
Više ulica u Zagrebu neće moći nositi isto ime
Situacija kada je Ljubljanska avenija preimenovana u Zagrebačku aveniju te se dobilo križanje Zagrebačke i Zagrebačke više neće biti moguća
slika vijesti
Članak

Autor:
Objavljeno: 12.05.2012. 13:42h

Skupštinski Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova odlučio je odlukom regulirati način imenovanja javnih površina u Gradu Zagrebu. Naime, Odbor radi prema zakonu još iz Jugoslavije 1988. godine što otežava posao.

-.-prtscr Jabuka TV-.-
Photo prtscr Jabuka TV  
Kako nam je rekao Marin Knezović, predsjednik Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova, oni su pripremili odluku kojom bi se definirala pravila i načini imenovanja ulica u Zagrebu. Ovakve odluke donijele su i neke druge jedinice lokalne samouprave te se zagrebačka odluka djelomično oslanja na njih.

- U ovoj odluci jedna od bitnih novina bit će i da se cijeli teritorij Grada Zagreba tretira kao jedinstvena cjelina - rekao je Knezović i pojasnio da je rastom Zagreba došlo do spajanja naselja na ovom području zbog čega se cijelo ovo područje treba promatrati kao jedinstveni.

- Ovakva pravilo olakšat će orijentaciju građanima te će se izbjeći zbunjivanje osoba koje dolaze u Zagreb  - rekao je Knezović.

Također će se ovom odlukom onemogućiti da više ulica dobiju isto ime. Na taj način će se onemogućiti situacija koja se dogodila u jesen 2006. kada je na zahtjev gradonačelnika Milana Bandića dio Ljubljanske avenije preimenovan u Zagrebačku aveniju. Tim preimenovanjem dogodila se apsurdna situacija da u Zagrebu postoji križanje Zagrebačke ulice i Zagrebačke avenije.

ključne riječi odbor za imenovanje naeslja ulica i trgova, marin knezović, grad zagreb, gradska skupština, zagrebačka avenija,
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...