DRUŠTVO

Više ulica u Zagrebu

neće moći nositi isto ime

DONOŠENJE NOVIH PRAVILA

Situacija kada je Ljubljanska avenija preimenovana u Zagrebačku aveniju te se dobilo križanje Zagrebačke i Zagrebačke više neće biti moguća

Autor:

Objavljeno: 12.05.2012. 13:42h

Skupštinski Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova odlučio je odlukom regulirati način imenovanja javnih površina u Gradu Zagrebu. Naime, Odbor radi prema zakonu još iz Jugoslavije 1988. godine što otežava posao.

-.-prtscr Jabuka TV-.-Kako nam je rekao Marin Knezović, predsjednik Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova, oni su pripremili odluku kojom bi se definirala pravila i načini imenovanja ulica u Zagrebu. Ovakve odluke donijele su i neke druge jedinice lokalne samouprave te se zagrebačka odluka djelomično oslanja na njih.

- U ovoj odluci jedna od bitnih novina bit će i da se cijeli teritorij Grada Zagreba tretira kao jedinstvena cjelina - rekao je Knezović i pojasnio da je rastom Zagreba došlo do spajanja naselja na ovom području zbog čega se cijelo ovo područje treba promatrati kao jedinstveni.

- Ovakva pravilo olakšat će orijentaciju građanima te će se izbjeći zbunjivanje osoba koje dolaze u Zagreb  - rekao je Knezović.

Također će se ovom odlukom onemogućiti da više ulica dobiju isto ime. Na taj način će se onemogućiti situacija koja se dogodila u jesen 2006. kada je na zahtjev gradonačelnika Milana Bandića dio Ljubljanske avenije preimenovan u Zagrebačku aveniju. Tim preimenovanjem dogodila se apsurdna situacija da u Zagrebu postoji križanje Zagrebačke ulice i Zagrebačke avenije.

KLJUČNI PODACI

  • DONOŠENJE NOVIH PRAVILA
  • Više ulica u Zagrebu neće moći nositi isto ime

Autor:

12.05.2012.

13:42h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE