Trenutna pozicija: Naslovnica>Aktualnosti>Društvo
IMENOVANJE ULICA
Vesna Parun će dobiti šetalište na Borongaju
Šetalište Vesne Parun nadovezat će se na Šetalište Ranka Marinkovića. Riječ je bivšim kanalima koji su nadsvođeni te pretvoreni u šetališta
slika vijesti
Članak

Autor:
Objavljeno: 04.05.2012. 15:00h

Na skupštinskom Odboru za imenovanje naselja, ulica i trgova u proceduru je pušten zahtjev kojim će poznata hrvatska književnica Vesna Parun dobiti šetalište na Borongaju.

Šetalište imenovano po njoj će se nadovezivati na Šetalište Ranka Marinkovića. Ova šetališta su nastala na mjestu bivšeg kanala koji je zatvoren.

Vesna Parun, iako je rođena na Zlarinu, najveći dio života provela je u Zagrebu, točnije Dubravi i Sesvetama.

Na Odboru se također odlučilo da se parcela sjeverno od Centra za kulturu Dubrava imenuje Trgom 145. brigade, a južno Parkom dubravskih branitelja. Na taj način će javne površine oko ovog centra tematski biti povezane.

Zastupnici su još podržali prijedlog da se ulice u budućem naselju koje bi se trebalo graditi zapadno od rotora u Zapruđu nazovu po rockerima. Također je podržan prijedlog da po Safvetu begu Bašagiću imenuje ulica koja prolazi pored đamije na Borovju.

Ovo će biti druga ulica u Zagrebu koja će dobiti ime po osobi koja je muslimanske vjeroispovijesti. Zastupnici su kazali da se time čini svojevrsni civilizacijski iskorak. Svi ovi prijedlozi bit će poslani vijećima gradskih četvrti na davanje mišljenja.  

ključne riječi vesna parun, branitelj, branitelji, Safvet-beg Bašagić, odbor za imenovanje naselja ulica i trgova,
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...