Trenutna pozicija: Naslovnica>Aktualnosti>Društvo
OBILJEŽEN DAN ČISTOĆE
Veća briga o okolišu donijet će nova radna mjesta
Problemi okoliša s kojima se suočavamo rezultat su suvremenog načina života, rekla je Mirela Holy, ministrica zaštite okoliša
slika vijesti

Photo PrtScr Jabuka TV
Članak

Autor: Jelena Jakšić
Objavljeno: 01.06.2012. 17:12h

Kroz igru, zabavu i humor na središnjem zagrebačkom trgu, Holdingova podružnica čistoće u sklopu Svjetskog dana zaštite okoliša, obilježila je deseti Dan čistoće.

Ovom prigodom predviđen je i prostor za igru najmlađih, različita natjecanja te izložbu osnovnoškolaca i srednjoškolaca koji su sve predmete, ukrase i odjeću izradili od otpadnih materijala.

-.-PrtScr Jabuka TV-.-
Photo PrtScr Jabuka TV  
- Briga za okoliš mora biti naš prioritet, a isto tako ulaskom Hrvatske u Europsku uniju očekuju nas mnoge obaveze i potezi. Moramo na najbolji mogući način odraditi svoj posao jer moramo imati na pameti kako ćemo otvoriti i nova radna mjesta ukoliko posao oko zaštite okoliša dobro izvedemo – rekla je Mirela Holy, ministrica okoliša i prirode te je dodala kako je suvremen način života i glavni uzrok svih problema s kojima se naš okoliš suočava.

Program pod motom Čuvajmo okoliš trajat će od 12 do 21 sat, a u njemu sudjeluju različite društvene skupine, državne ustanove, udruge za zaštitu okoliša, dječji vrtići te škole.

Nekoliko riječi o važnosti brige o okolišu rekli su Milan Bandić i Davor Bernardić. Oni su se složili s ministricom Holy oko činjenice da svi hrvatski gradovi moraju uložiti nove napore i znanja po pitanju očuvanja okoliša.

- Velika je odgovornost pred nama i moramo se truditi biti primjer onim najmlađima. Trebat će nam veliki broj stručnjaka ukoliko želim o okolišu brinuti na pravi način što znači da ćemo otvarati i nova radna mjesta – kazao je Davor Bernardić, predsjednik Gradske skupštine.

Učenici drugog razreda Osnovne škole Ivan Merz otkrili su nam kako su o važnosti zaštite i brige o okolišu učili i u školama i od roditelja. Ovom prilikom poručili su odraslima da paze na razvrstavanje otpada te da tako osiguraju svoj djeci bolju i kvalitetniju budućnost.ključne riječi dan čistoće, holding, davor bernardić, mirela holy, milan bandić, osnovnoškolci, okoliš
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...