DRUŠTVO

Veća briga o okolišu

donijet će nova radna mjesta

OBILJEŽEN DAN ČISTOĆE

PrtScr Jabuka TV

Problemi okoliša s kojima se suočavamo rezultat su suvremenog načina života, rekla je Mirela Holy, ministrica zaštite okoliša

Autor: Jelena Jakšić

Objavljeno: 01.06.2012. 17:12h

Kroz igru, zabavu i humor na središnjem zagrebačkom trgu, Holdingova podružnica čistoće u sklopu Svjetskog dana zaštite okoliša, obilježila je deseti Dan čistoće.

Ovom prigodom predviđen je i prostor za igru najmlađih, različita natjecanja te izložbu osnovnoškolaca i srednjoškolaca koji su sve predmete, ukrase i odjeću izradili od otpadnih materijala.

-.-PrtScr Jabuka TV-.-- Briga za okoliš mora biti naš prioritet, a isto tako ulaskom Hrvatske u Europsku uniju očekuju nas mnoge obaveze i potezi. Moramo na najbolji mogući način odraditi svoj posao jer moramo imati na pameti kako ćemo otvoriti i nova radna mjesta ukoliko posao oko zaštite okoliša dobro izvedemo – rekla je Mirela Holy, ministrica okoliša i prirode te je dodala kako je suvremen način života i glavni uzrok svih problema s kojima se naš okoliš suočava.

Program pod motom Čuvajmo okoliš trajat će od 12 do 21 sat, a u njemu sudjeluju različite društvene skupine, državne ustanove, udruge za zaštitu okoliša, dječji vrtići te škole.

Nekoliko riječi o važnosti brige o okolišu rekli su Milan Bandić i Davor Bernardić. Oni su se složili s ministricom Holy oko činjenice da svi hrvatski gradovi moraju uložiti nove napore i znanja po pitanju očuvanja okoliša.

- Velika je odgovornost pred nama i moramo se truditi biti primjer onim najmlađima. Trebat će nam veliki broj stručnjaka ukoliko želim o okolišu brinuti na pravi način što znači da ćemo otvarati i nova radna mjesta – kazao je Davor Bernardić, predsjednik Gradske skupštine.

Učenici drugog razreda Osnovne škole Ivan Merz otkrili su nam kako su o važnosti zaštite i brige o okolišu učili i u školama i od roditelja. Ovom prilikom poručili su odraslima da paze na razvrstavanje otpada te da tako osiguraju svoj djeci bolju i kvalitetniju budućnost.KLJUČNI PODACI

  • OBILJEŽEN DAN ČISTOĆE
  • Veća briga o okolišu donijet će nova radna mjesta

Autor:

Jelena Jakšić

01.06.2012.

17:12h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE