DRUŠTVO

Učenici zadivljeno

gledali rad policijskog psa

SAJAM MOGUĆNOSTI

Ronald Gorsic / CROPIX

Vatrogasci iz DVD-a Dragonožec na Sajam mogućnosti donijeli su opremu koja je potrebna vatrogascu kad krene na intervenciju

Autor:

Objavljeno: 11.05.2012. 16:14h

Kako izgleda policijsko oklopno vozilo iznutra, što sve mogu policijski psi, što sve treba vatrogascu da ugasi požar, kako postati veslač, košarkaš ili karatist, samo je dio onoga što je oko 3000 učenika četvrtog razreda osnovne škole moglo saznati na Jarunu u sklopu ''Sajma mogućnosti''.

-.-Ronald Gorsic / CROPIX -.-- Na kraju školske godine svi klinci koji su prošli naše programe okupe se na sajmu mogućnosti na Jarunu ili na policijskoj akademiji i ovdje im dajemo mogućnost da se upoznaju sa svim sadržajima kojima se mogu baviti u slobodno vrijeme. Od športskih sadržaja, likovnih, kulturnih, tehničkih radionica, dobrovoljnog vatrogastva. Svega onoga što ih usmjerava na pravi put tokom odrastanja - rekao je Mislav Švigir iz Odjela prevencije PUZ-a.

Najviše pozornosti izazvala je prezentacija rada policijskog psa Dafa, koji je mirno sjedio dok je sumnjiva osoba slušala policajca, no čim je sumnjivac pokušao napasti policajca ili pobjeći, krenula je druga priča.

Vatrogasci iz DVD-a Dragonožec na Sajam mogućnosti donijeli su opremu koja je potrebna vatrogascu kad krene na intervenciju, od čizama do mlaznice. Sami smo se uvjerili kako je navlačenje opreme možda lagano, no kretanje u njoj i nije tako lako.

-.-Ronald Gorsic / CROPIX -.-- Možemo reći da je jako dobar interes. ima dosta djece i učiteljica koje dolaze to isprobati jer misle da je to dobro i za dijetu. Nažalost nije - istaknuo je Boško Abramović iz DVD-a Dragonožec.

Iako su učenici pokazali interes za sve sportove, najviše su ipak željeli iskušati svoju snagu na vreći za udaranje te svoju izdržljivost na ergometru.

- Došli smo prezentirati veslanje, Škola veslanja veslačkog kluba Zagreb. Na Jarunu imamo treninge. Tu smo donijeli ergometre, da oni malo vide kako to izgleda na suhom. Preko ljeta treniramo na vodi, zimi smo na tim veslačkim simulatorima, teretana trčanje, različita kombinacija sportova - istaknuo je Filip Lukina iz Veslačkog kluba Zagreb.

KLJUČNI PODACI

  • SAJAM MOGUĆNOSTI
  • Učenici zadivljeno gledali rad policijskog psa

Autor:

11.05.2012.

16:14h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE