POLITIKA

U prav(n)oj državi

ovi su dokumenti za zatvor!

NAJVEĆI KRIMINAL JEDNE ERE?

Portal Zagrebancija u posjedu je dva slučaja krivotvorenja GUP-a koji je potpisala Greta Augustinović Pavičić, bivša tajnica Skupštine

Autor: Sanjin Španović

Objavljeno: 02.07.2010. 11:52h

Portal Zagrebancija.com u posjedu je dva, od pitaj Povjerenstvo gradske Skupštine koliko, slučaja krivotvorenja GUP-a i UPU-a koji je potpisala Greta Augustinović Pavičić, bivša tajnica Gradske skupštine u prošlom sazivu.

-.-Zagrebancija.com-.-Na spornoj ledini su prije nekoliko tjedana intervenirali i komunalni redari i spriječili početak gradnjeIz tih dokumenata je vidljivo kako je Greta Augustinović Pavičić 20. prosinca 2007. godine napravila ispravak odluke o donošenju Urbanstičkog plana uređenja Vrbika na način da je oznaku građevine devet bez ponovnog izglasavanja zastupnika gradske Skupštine podijelila na sjevernu i južnu te time investitoru Petru Milasu povećala izgradnju potencijalnih stanova sa 24 na 30.

Umjesto jedne zgrade sa četiri, složila mu dvije sa svakoj po pet etaža!

Naime, prema prvoj odluci na toj ledini gdje su prije nekoliko tjedana intervenirali i komunalni redari i spriječili početak gradnje, o čemu smo i pisali, trebalo je na ukupno 3986 kvadrata izgradbene površine biti izgrađena jedna zgrada sa 4 etaže i 24 stanova.

No, kada je to u ruke uzela Greta Augustinović Pavičić izgrađenost čestice je 45 posto povećana na 73 posto, te je na više od 5000 kvadrata sada moguće izgraditi dvije zgrade, svake sa po pet etaža sa ukupno 30 stanova.

Investitor kojem je ona pogodovala jest Petar Milas, jedan od najpoznatijih makarskih bespravnih graditelja. On je 2003. imao sličan slučaj kada je želio izgraditi aparhotele u Makarskoj.

Greta, tko su nalogodavci krivotvorenih izmjena GUP-a?

U pravnoj državi objava ovih dokumenata i njihova daljnja razrada dovoljni su da počinitelj ode u zatvor, a da DORH i USKOK (jer ovo je organizirani kriminal) krenu dalje tražiti nalogodavce i mozgove operacija!

No, to sve ovisi i o Greti Augustinović Pavičić i tome koliko će ona šutjeti i ponavljati "Nemam komentara" bez želje da išta demantira. Ako ona na skorašnjem obavještajnom razgovoru na policiji, obzirom da cijeli slučaj istražuje i DORH, otkrije nalogodavce iz ovog slučaja mogla bi nastati najveća afera u gradu Zagrebu.

SUTRA ČITAJTE: Muljaže na izmjeni Urbanističkog plana uređenja "Munja"

KLJUČNI PODACI

  • NAJVEĆI KRIMINAL JEDNE ERE?
  • U prav(n)oj državi ovi su dokumenti za zatvor!

Autor:

Sanjin Španović

02.07.2010.

11:52h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE