DRUŠTVO

Tržnice kreću

u sanaciju plohe na Dolcu

KOŠTAT ĆE VIŠE OD 5 MIL.

Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija

U planu investicija Holdinga za ovu godinu osigurana su sredstva za pokretanje projekta sanacije dotrajale plohe tržnice Dolac

Autor:

Objavljeno: 11.05.2012. 10:07h

Holdingova podružnica Tržnice Zagreb krenula je u projekt sanacije plohe na tržnici Dolac koja je u vrlo lošem stanju. Ploha, koja je zadnji puta uređivana 60-tih godina prošlog stoljeća, propušta vodu koja curi s gornje plohe u zatvoreni dio tržnice koji se nalazi ispod. Tržnice su prošle godine naručile izradu elaborata statike koji je pokazao da je stanje vrlo loše te da se treba što prije krenuti u sanaciju.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija.com-.-Dario Kobeščak, voditelj podružnice Tržnice Zagreb- U sanaciju se jednostavno mora krenuti. Ove godine smo rezervirali sredstva za izradu projektne dokumentacije te ćemo raspisati još javni natječaj za odabir projektanta koji će izraditi sam projekt - rekao nam je Dario Kobeščak, voditelj podružnice Tržnice Zagreb.

Sanacija preko pet milijuna kuna

Novac je osigurao Holding u sklopu plana investicija za ovu godinu. Kako doznajemo, riječ je o 750.000 kuna. U Tržnicama vjeruju kako će ovaj iznos biti više nego dovoljan da pokrije sve ovogodišnje troškove. Troškovi kompletnih radova, koji će biti iduće ljeto, bit će puno veći.

Iako nitko ne želi govoriti o konkretnim brojkama, jer se ne zna ‘što će se sve naći’ kada se krene s micanjem stare plohe, okvirne procjene govore o iznosu od pet milijuna kuna.

Ovaj iznos bi trebao platiti Grad Zagreb koji će vjerojatno krenuti u uređivanje i još nekih ulica u tom dijelu grada, tako da bi se on iduće godine mogao pretvoriti u veliko gradilište. Radovi će se izvoditi iduće ljeto te bi trebali trajati od dva do tri mjeseca. Za vrijeme trajanja radova na Dolcu će biti zatvorena tržnica.

U Holdingu planiraju za to vrijeme tržnicu preseliti na neku drugu lokaciju. Alternativna lokacija još nije odabrana, no u ovoj podružnici kao idealno mjesto vide Trg bana Jelačića. Hoće li to doista biti tako, ovisi o gradonačelniku Milanu Bandiću i Gradskoj upravi.

KLJUČNI PODACI

  • KOŠTAT ĆE VIŠE OD 5 MIL.
  • Tržnice kreću u sanaciju plohe na Dolcu

Autor:

11.05.2012.

10:07h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE