Trenutna pozicija: Naslovnica>Aktualnosti>Nekretnine
STUDENTI SE VRAĆAJU
Tijekom rujna traje jagma za jeftinim stanovima
Najveća potražnja za jeftinijim stanovima je početak nove školske i fakultetske godine, dok se skuplji stanovi traže tokom cijele godine
slika vijesti

Photo Oglasnik.hr
Članak

Autor: Bruno Matković
Objavljeno: 06.09.2011. 10:39h
Najveća potražnja za stanovima u Zagrebu počinje početkom rujna, kada počinje fakultetska godina. Tada su najtraženiji jeftiniji stanovi na području Medveščaka, Trešnjevke i Centra. Ivica Lučin iz agencije Broker-nekretnine objašnjava stanje na tržištu početkom rujna.

- Najtraženiji dijelovi grada prema našim statistikama su definitivno urbani dijelovi poput Trešnjevke, Knežije, Vrbana, Centra, Gornjeg grada te Medvešćaka općenito. Cijene se kreću od 300 eura, pa sve do 1500 eura ovisno o poziciji stana, uređenosti i urednosti same zgrade što se najviše odnosi na stanove u centru gdje se nalazi 95 posto starijih zgrada – kaže Lučin i dodaje:

Najveća potražnja za ovom jeftinijom skupinom stanova je početak nove školske i fakultetske godine koja počinje početkom rujna, a za skuplju skupinu stanova, čije se cijene kreću od 600-700 eura pa na više, nema pravila, u principu upita uvijek ima tijekom cijele godine.

Kako bi se najmodavac zaštitio u vezi plaćanja stanarine uputno bi bilo da prijavi najmoprimca te da potpišu ugovor o najmu stana. Igor Skala mag.iur. pojašnjava zašto je bitno potpisati ugovor o najmu stana.

- Najam stana dogovara se između vlasnika stana i zainteresirane osobe, a utvrđuje se pisanim ugovorom o najmu stana. Svrha ugovora o najmu stana je međusobno utvrditi koji stan se daje na upotrebu te koja su sve prava i obveze strana u ugovoru – savjetuje Skala te pojašnjava što je sve potrebno ugovorom pravno regulirati

– Ugovorom se moraju utvrditi ugovorne strane, opis stana koji se daje u najam, visina najamnine i način plaćanja, način plaćanja režija, vrsta troškova koji se plaćaju u vezi sa stanovanjem, podaci o osobama koje će koristiti stan, vrijeme trajanja najma, obveze održavanja stana, način upotrebe zajedničkih prostorija, poštivanje kućnog reda, način primopredaje stana.

Vezani članci:
FACEBOOK KOMENTARI
ključne riječi broker-nekretnine, ivica lučin, igor skala, najam stana, iznajmljivanje stana
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...