Trenutna pozicija: Naslovnica>Aktualnosti>Društvo
ZBOG GORIVA I PDV-A
Taxi Cammeo svaki kilometar naplaćuje kunu skuplje
Direktor Taxi Cammea Vladimir Minovski odbacuje tvrdnje predsjednika Radio Taksija da su ga iz Cammea tražili da zajedno podignu cijene
slika vijesti

Photo Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija
Članak

Autor:
Objavljeno: 10.05.2012. 12:42h

Iako su još jučer iz Cammea poručivali kako zahtjev za povećanjem cijena upućen Gradskom uredu za promet ne znači nužno i povećanje cijena, danas su ipak priznali kako nemaju izbora. Putnici koji se odluče za vožnju Taxi Cammeom morat će platiti kunu više za svaki prijeđeni kilometar.

- Kad smo prije godinu dana počeli s radom u Zagrebu, cijena goriva bila je osam kuna, sad je veća od deset kuna. Tada smo imali 300 zaposlenih, sada imamo 400, a osim toga PDV je povećan na 25 posto. Dva mjeseca smo razmišljali o ovome - rekao je direktor Taxi Cammea Vladimir Minovski.

Jučer su naručili promjenu cjenika, koji je zasad promijenjen na 30 od 76 vozila. Kako su kazali, 71 taksi iz Svete Nedelje već je dobio dozvolu za promjenu cjenika, a i njihova franšiza Taxi Cab predala je zahtjev za promjenom cijena.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-
Photo Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija  
Iz Cammea poručuju kako su i dalje najjeftiniji u Gradu Zagrebu.

- Do 90 posto vožnji je do pet kilometara. Cijena pet kilometara kod nas je 33 kune, dok je kod Radio Taksi Zagreb cijena 34,40 kuna - poručio je tehnički direktor Taxi Cammea Dražen Medić.

Ipak, svojim redovitim mušterijama Taxi Cammeo ponudit će prepaid kartice s kojima će cijena vožnje biti nešto jeftinija,no još ne znaju kada će kartice krenuti u upotrebu jer traju pregovori sa svim tvrtkama uključenima u taj projekt.

Minovski i Medić kategorički su odbili tvrdnje predsjednika udruženja Radio Taksi Zagreb Željka Petkovića da su mu iz Taxi Cammea ponudili da zajednički podignu cijene.

- Još uvijek biram s kim ću razgovarati i na kojem nivou - oštar je bio Medić.

Minovski je ponovio kako se nadaju skorom natječaju za dodjelu dozvola za autotaksi prijevoz, a kako je kazao dobio je dvojake informacije o terminu održavanja natječaja.

- Prema jednim informacijama natječaj bi trebao biti do kraja mjeseca, prema drugima na jesen - rekao je i dodao kako Cammeo želi povećati vozni park za 50 vozila i broj zaposlenika za 100.

ključne riječi taxi cammeo, dražen medić, vladimir minovski, gradski ured za promet, radio taksi zagreb, povećanje cijena
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...