DRUŠTVO

Studenti dobili novi

11. paviljon sa 93 ležajeva

DOM STJEPAN RADIĆ

zagreb.hr

Paviljon broj 11 prostire se na površini od 2600 metara kvadratna, a studenti imaju na raspolaganju 24 apartmana i dvoranu za tjelovježbu

Autor:: Tanja Molvarec

Objavljeno: 29.03.2010. 16:11h

Nakon dugih 26 godina, Studentsko naselje Stjepan Radić dobilo je novi paviljon koji su danas svečano otvorili gradonačelnik Milan Bandić, ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs, rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš i studenti Studentskog zbora.

- Ovo je velik dan za nas studente. Zahavaljujem se u ime Studentskog zbora na izgradnji svima i nadam se da će se krenuti dalje u poboljšavanju uvjeta studentskog smještaja- kazao je Ivan Bota, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu i simbolično otključao vrata paviljona.

Zagrebački gradonačelnik zahvalio se na povjerenju koje je dano Gradu i Vladi, da zajednički postave temeljac i krenu u izgradnju novog objekta, ali i studentima na 26 godina strpljenja, koliko se u okviru Studentskog centra Zagreb čekalo na izgradnju novog objekta za stanovanje studenata.

Ministar Fuchs najavio je i otvorenje velikog paviljona, koji bi, kako je rekao, svoja vrata trebao otvoriti početkom srpnja, a čime bi se kapaciteti Studentskog naselja Stjepan Radić povećali za 450 kreveta.

- Otvorenje novog paviljona je početak nove ere brige za studente u Zagrebu i osiguranja boljih životnih uvjeta za njih. Zahvaljujem na tome i Gradu i Vladi- rekao je Bjeliš.

Paviljon broj 11 prostire se na površini od 2600 metara kvadratna, a studenti koji će boraviti u njemu imat će na raspolaganju 24 apartmana sa 93 ležaja, te popratnim sadržajima poput dvorana za tjelovježbu i rekreaciju te zajedničkih studentskih prostora.

U izgradnju paviljona koja je trajala deset mjeseci utrošeno je 11.5 milijuna kuna. Vrijednost ukupne investicije je 50 milijuna kuna pri čemu je Grad Zagreb preuzeo obvezu financiranja 50 posto vrijednosti projekta gradnje dvaju paviljona, a Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Sveučilište u Zagrebu i Studentski centar drugih 50 posto.

KLJUČNI PODACI

  • DOM STJEPAN RADIĆ
  • Studenti dobili novi 11. paviljon sa 93 ležajeva

Autor:

Tanja Molvarec

29.03.2010.

16:11h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE