DRUŠTVO

Prazne gradske prostore

želimo dati za jednu kunu

INICIJATIVA HNS-A

Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija

Mali obrtnici i poduzetnici tokom Dana otvorenih vrata zatvorenih prostora mogu javiti HNS-u koji bi prostor koristili i za što

Autor:

Objavljeno: 24.04.2012. 16:21h

U Zagrebu je na tisuće praznih poslovnih prostora u vlasništvu Grada Zagreb. Upravo zato je Gradska organizacija HNS-a pokrenula inicijativu Dani otvorenih vrata zatvorenih poslovnih prostora, tokom kojih će građani moći javiti za korištenje odabranog poslovnog prostora.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-- Mi želimo aktivirati sve poslovne prostore u Gradu Zagrebu i to za jednu kunu dati građanima, poduzetnicima, malim obrtnicima, svima koji su zainteresirani. Neka urede ove nakaradne izloge, nek zaposle ljude i nek dobiju na pet godina mogućnost da se bave djelatnošću - istaknuo je predsjednik Gradske organizacije HNS-a Dragan Kovačević.

Iako se prazne gradske prostore može vidjeti u svakoj ulici, Kovačević je kao najočitiji primjer odabrao Tratinsku ulicu, koju naziva selom koje ima potencijal, no on je potpuno neiskorišten.

- Ne zaboravite da je preko 4000 obrtnika u zadnje dvije godine zatvorilo svoje obrte. Oni rade na crno, ne plaćaju nikome porez iz jednostavnog razloga jer više nisu mogli trpjeti toliki financijski pritisak - istaknuo je Kovačević.

Kako kaže, spreman je na to da sve neće ići glatko.

- Znamo da će Gradska uprava na jedno naše pitanje odgovoriti sa sto argumenata kako se nešto ne može, a mi tražimo samo jedno, kako se nešto može, odnosno da u svakom lokalu radi pet ljudi, da dobivaju plaće, da plaćaju poreze i prireze da bi Grad Zagreb mogao funkcionirati i da bi oni mogli hraniti svoje obitelji. Ovo što se sada događa jest da se stalno prebacuju loptice i da se mešetari tim poslovnim prostorima, to jednostavno ne ide u korist gradu - ističe Kovačević.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Naši sugovornici ističu da ne žele biti generali poslije bitke, već žele potaknuti određene promjene u gradu, koji je prema priznanju samog gradonačelnika, na rubu bankrota.

- Grad Zagreb ne upravlja svojom imovinom onako kako treba, to je naglasak ove aktivnosti, mi na to upozoravamo godinama, nažalost nisu nas slušali i sad je stvar došla do vrhunca. Mi želimo pokrenuti stvari da se mogu napraviti. Sve se može napraviti ako postoji želja volja i ako vlast zna što radi. Ova vlast ne zna što radi i mi to želimo promijeniti - istaknuo je potpredsjednik Gradske organizacije HNS-a Tomislav Stojak.

Ukoliko ste zainteresirani za obavljanje neke djelatnosti u gradskom poslovnom prostoru, u narednih 10 dana možete se javiti na broj telefona 01/4852 962 ili e-mail adresu info@zagreb.hns.hr.

KLJUČNI PODACI

  • INICIJATIVA HNS-A
  • Prazne gradske prostore želimo dati za jednu kunu

Autor:

24.04.2012.

16:21h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE