Trenutna pozicija: Naslovnica>Aktualnosti>Društvo
INICIJATIVA HNS-A
Prazne gradske prostore želimo dati za jednu kunu
Mali obrtnici i poduzetnici tokom Dana otvorenih vrata zatvorenih prostora mogu javiti HNS-u koji bi prostor koristili i za što
slika vijesti
HNS-ovci Dragan Kovačević i Tomislav Stojak
Photo Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija
Članak

Autor:
Objavljeno: 24.04.2012. 16:21h

U Zagrebu je na tisuće praznih poslovnih prostora u vlasništvu Grada Zagreb. Upravo zato je Gradska organizacija HNS-a pokrenula inicijativu Dani otvorenih vrata zatvorenih poslovnih prostora, tokom kojih će građani moći javiti za korištenje odabranog poslovnog prostora.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-
Photo Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija  
- Mi želimo aktivirati sve poslovne prostore u Gradu Zagrebu i to za jednu kunu dati građanima, poduzetnicima, malim obrtnicima, svima koji su zainteresirani. Neka urede ove nakaradne izloge, nek zaposle ljude i nek dobiju na pet godina mogućnost da se bave djelatnošću - istaknuo je predsjednik Gradske organizacije HNS-a Dragan Kovačević.

Iako se prazne gradske prostore može vidjeti u svakoj ulici, Kovačević je kao najočitiji primjer odabrao Tratinsku ulicu, koju naziva selom koje ima potencijal, no on je potpuno neiskorišten.

- Ne zaboravite da je preko 4000 obrtnika u zadnje dvije godine zatvorilo svoje obrte. Oni rade na crno, ne plaćaju nikome porez iz jednostavnog razloga jer više nisu mogli trpjeti toliki financijski pritisak - istaknuo je Kovačević.

Kako kaže, spreman je na to da sve neće ići glatko.

- Znamo da će Gradska uprava na jedno naše pitanje odgovoriti sa sto argumenata kako se nešto ne može, a mi tražimo samo jedno, kako se nešto može, odnosno da u svakom lokalu radi pet ljudi, da dobivaju plaće, da plaćaju poreze i prireze da bi Grad Zagreb mogao funkcionirati i da bi oni mogli hraniti svoje obitelji. Ovo što se sada događa jest da se stalno prebacuju loptice i da se mešetari tim poslovnim prostorima, to jednostavno ne ide u korist gradu - ističe Kovačević.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-
Photo Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija  
Naši sugovornici ističu da ne žele biti generali poslije bitke, već žele potaknuti određene promjene u gradu, koji je prema priznanju samog gradonačelnika, na rubu bankrota.

- Grad Zagreb ne upravlja svojom imovinom onako kako treba, to je naglasak ove aktivnosti, mi na to upozoravamo godinama, nažalost nisu nas slušali i sad je stvar došla do vrhunca. Mi želimo pokrenuti stvari da se mogu napraviti. Sve se može napraviti ako postoji želja volja i ako vlast zna što radi. Ova vlast ne zna što radi i mi to želimo promijeniti - istaknuo je potpredsjednik Gradske organizacije HNS-a Tomislav Stojak.

Ukoliko ste zainteresirani za obavljanje neke djelatnosti u gradskom poslovnom prostoru, u narednih 10 dana možete se javiti na broj telefona 01/4852 962 ili e-mail adresu info@zagreb.hns.hr.

ključne riječi gradska organizacija hns-a, dragan kovačević, tomislav stojak, dani otvorenih vrata zatvorenih prostora, poduzetnici
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...