Trenutna pozicija: Naslovnica>Aktualnosti>Društvo
ISKOPANA RUPA ZA TEMELJE
Pravoslavnu gimnaziju od 2011. pohađa 200 učenika
FOTO: Za novu zgradu pravoslavne gimnazije na Svetom duhu 122, koja bi trebala biti gotova 2011., Pravoslavna crkva se zadužila kod banaka
slika vijesti

Photo Marina Damjan
Članak

Autor: Boris Cvetković
Objavljeno: 09.04.2010. 08:32h

-.-Marina Damjan-.-
Photo Marina Damjan  
Bageri i kamioni već su iskopali rupu za temelje nove zgrade pravoslavne gimnazije u ulici Sveti Duh 122,  koja će u idealnim uvjetima početi sa radom već školske godine 2011/12.

Zgradu financira Srpska pravoslavna crkva, kreditom banaka, a kada bude gotova, u nju će se moći smjestiti najviše 200 učenika. Lokacija na Svetom Duhu odabrana je zbog toga što crkva već posjeduje zemljište, a nova zgrada raste u dvorištu manastira Svetog Petke.

- Nismo mogli sami financirati projekt, pa smo posegnuli za kreditom banaka. Trenutno je iskopana rupa za buduću zgradu, a do kraja godine trebao bi biti postavljen i krov na objektu. Gimnazija Kantakuzina-Katarina Branković sada prima 60-ak učenika u četiri razreda - rekao je Protonamesnik Milenko Popović.

-.-Petar Glebov/PIXSELL-.-
Photo Petar Glebov/PIXSELL  
Današnja opšta gimnazija nalazi se u Bogovićevoj 7, a od ostalih se škola razlikuje po izbornim i fakultativnim predmetima te pojačanim sadržajima iz nacionalnih predmeta Srpski jezik, Istorija, Likovna umjetnost, Muzička umjetnost.

Prve dvije godine obvezan je Crkvenoslovenski jezik kao fakultativni predmet, a škola redovito obilježava Dan škole na Svetog Savu i Dane srpske kulture.

>> POGLEDAJTE FOTOGALERIJU GRADILIŠTA NOVE PRAVOSLAVNE GIMNAZIJE

Vezani članci:
FACEBOOK KOMENTARI
ključne riječi na Svetom duhu diže Pravoslavna crkva, Nova zgrada pravoslavne gimnazije,
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...