DRUŠTVO

Pravoslavnu gimnaziju

od 2011. pohađa 200 učenika

ISKOPANA RUPA ZA TEMELJE

Marina Damjan

FOTO: Za novu zgradu pravoslavne gimnazije na Svetom duhu 122, koja bi trebala biti gotova 2011., Pravoslavna crkva se zadužila kod banaka

Autor: Boris Cvetković

Objavljeno: 09.04.2010. 08:32h

-.-Marina Damjan-.-Bageri i kamioni već su iskopali rupu za temelje nove zgrade pravoslavne gimnazije u ulici Sveti Duh 122,  koja će u idealnim uvjetima početi sa radom već školske godine 2011/12.

Zgradu financira Srpska pravoslavna crkva, kreditom banaka, a kada bude gotova, u nju će se moći smjestiti najviše 200 učenika. Lokacija na Svetom Duhu odabrana je zbog toga što crkva već posjeduje zemljište, a nova zgrada raste u dvorištu manastira Svetog Petke.

- Nismo mogli sami financirati projekt, pa smo posegnuli za kreditom banaka. Trenutno je iskopana rupa za buduću zgradu, a do kraja godine trebao bi biti postavljen i krov na objektu. Gimnazija Kantakuzina-Katarina Branković sada prima 60-ak učenika u četiri razreda - rekao je Protonamesnik Milenko Popović.

-.-Petar Glebov/PIXSELL-.-Današnja opšta gimnazija nalazi se u Bogovićevoj 7, a od ostalih se škola razlikuje po izbornim i fakultativnim predmetima te pojačanim sadržajima iz nacionalnih predmeta Srpski jezik, Istorija, Likovna umjetnost, Muzička umjetnost.

Prve dvije godine obvezan je Crkvenoslovenski jezik kao fakultativni predmet, a škola redovito obilježava Dan škole na Svetog Savu i Dane srpske kulture.

>> POGLEDAJTE FOTOGALERIJU GRADILIŠTA NOVE PRAVOSLAVNE GIMNAZIJE

KLJUČNI PODACI

  • ISKOPANA RUPA ZA TEMELJE
  • Pravoslavnu gimnaziju od 2011. pohađa 200 učenika

Autor:

Boris Cvetković

09.04.2010.

08:32h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE