DRUŠTVO

Pogledajte VIDEO: Kako

se izvodi Heimlichov zahvat

NAUČIMO SVI NEŠTO KORISNO

JabukaTV

OBAVEZNO POGLEDATI: Kako bi znali pomoći unesrećenima Zagrebancija donosi video sa uputama kako izvesti Heimlichov zahvat

Autor:: Lea Lamešić

Objavljeno: 03.09.2011. 15:27h

Ovo je situacija koja se može dogoditi svakome od nas. Osoba koja se guši obično je u paničnom strahu, lovi se rukama za vrat, ne može disati ni govoriti.

Stoga je jako važno znati kako pravilno pružiti prvu pomoć osobi koja se guši hranom ili bilo kojim drugim stranim predmetom. Heimlichov zahvat je dio postupka prve pomoći koji se primjenjuje kod osoba kod kojih je došlo do potpunog začepljenja dišnog puta stranim predmetom. Bilo koja vrsta stranog predmeta kada se nađe u dišnom putu uzrokovat će otežano disanje.

Iz tog razloga nužno je poduzeti točno korake ako primjetite da se netko guši.

Stoga je Zagrebancija.com odlučila potražiti savjet od stručnjaka da nam pokažu kako to učiniti. Učinili smo to potaknuti prošlotjednom tragedijom kada je majka ne znajući napraviti zahvat prerezala grkljan svom djetetu. Kako se to ne bi ponovilo više nikada donosimo vam detaljan video sa savjetima dr. Žarke Rogić iz Hrvatskog Crvenog križa.

Dakle, ne zaboravite - pri gušenju stranim tijelom naše znanje koje posjedujemo o pružanju ispravne prve pomoći od presudnog je značenja za unesrećenu osobu. Video pogledajte u nastavku:

KLJUČNI PODACI

  • NAUČIMO SVI NEŠTO KORISNO
  • Pogledajte VIDEO: Kako se izvodi Heimlichov zahvat

Autor:

Lea Lamešić

03.09.2011.

15:27h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE