DRUŠTVO

Osnovana Udruga

kapetana i časnika Zagreba

JEDINA U HRVATSKOJ

PrtSc Jabuka TV

Udruga pomorskih kapetana i časnika Zagreba dosad ima 41 člana koji rade na afirmaciji profesije u Zagrebu i kontinentalnom dijelu Hrvatske

Autor: Dunja Maričić

Objavljeno: 29.06.2012. 13:26h

Osnivačka skupština Udruge pomorskih kapetana i časnika Zagreba održana je u prostorijama Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. Ova Udruga okuplja pomorske časnike i kapetane iz Zagreba i prva je tog tipa u Hrvatskoj.

- U veljači ove godine nas 12 kapetana s prebivalištem u Zagrebu donijeli smo odluku da bismo trebali osnovati ovakvu udrugu. Danas smo na osnivačkoj skupštini i po prvi put u Hrvatskoj je osnovana udruga koja okuplja kapetane i časnike iz Zagreba – istaknuo je kapetan Ivan Božić.

Udruga pomorskih kapetana i časnika Zagreba dosad ima 41 člana koji rade na afirmaciji profesije, ne samo u Zagrebu, nego u cjelokupnom kontinentalnom dijelu Hrvatske.

- Mi ćemo pored udruživanja pomoraca i kapetana i zaštite njihovih interesa raditi na tome da povežemo pomorsku plovidbu i plovidbu na unutarnjim vodama, Savi, Dravi i Dunavu – komentirao je kapetan Mario Babić.

Na današnjoj Osnivačkoj skupštini izglasana su tijela Udruge: Nadzorni odbor, Izvršni odbor i Sud časti. Za predsjednika udruge izabran je kapetan Mario Babić.

KLJUČNI PODACI

  • JEDINA U HRVATSKOJ
  • Osnovana Udruga kapetana i časnika Zagreba

Autor:

Dunja Maričić

29.06.2012.

13:26h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE