DRUŠTVO

OŠ Klinča Sela: 464

učenika ostaje bez dvorane

NAJDERUTNIJE ŠKOLE U GRADU VI

Tv Jabuka

Nakon što je izdana i druga građevinska dozvola, gradnja škole još nije započela, a u planu izgradnje ne nalazi se športska dvorana

Autor:: Ana Zorić

Objavljeno: 02.02.2011. 14:54h

Osnovna škola Klinča Sela montažna je građevina sagrađena još davne 1966. godine od, kako navode u školi, salonitnih ploča.

-.-Tv Jabuka-.-Osnovna škola, Klinča Selo- Zgrada je dotrajala, naočigled se raspada i traži svakodnevna zakrpavanja zidnih i stropnih ploča, dotrajalih podova, trulih prozora i instalacija - komentira ravnateljica škole Dragica Mraković, te dodaje:

- Neke takve zgrade zamijenjenje su prije 25 godina, a među zadnjima i ona u Rugvici prije pet godina. U našoj školi rasvjeta je preslaba, a lusteri i električne instalacije su nesigurni.

U kutevima škola prodirala je voda, a prozori propuštaju zrak zbog kojeg se učenici i profesori ljeti bore s nesnošljivim vrućinama, a zimi s hladnoćom. Ukoliko se više ljudi na katu kreću istovremeno, u školi kažu da dolazi do vibracija i cijela škola se trese.

- Prije dvije godine za vrijeme sata glazbene kulture učenici su uz pjevanje malo i zaplesali i došlo je do snažne vibracije pa je ispod učionice puklo staklo na staklenoj stijeni na ulazu i pao je luster - rekla nam je ravnateljica. Srećom, nitko nije bio ozljeđen.

Nemaju čitaonica, blagovaonice i multimedijske prostorije

-.-Tv Jabuka-.-Osnovna škola Klinča SeloRavnateljica navodi kako rade u dvije smjene u deset malih učionica bez kabineta, nemaju čitaonicu, blagovaonicu niti multimedijsku prostoriju.

Škola je 2002. zajedno se lokalnom zajednicom podnijela zahtjev za gradnju nove škole, a dvije godine kasnije uvrštena je u plan prioriteta Zagrebačke županije. Nakon toga, općina Klinča Sela odmah je osigurala zemljište. Građevinska dozvola izdana je u veljači 2007. godine, međutim nakon dvije godine istekao joj je rok pa je produžena do ožujka ove godine.

28. listopada 2010. godine raspisan je natječaj za izvođače radova, no onda se javio novi problem, Naime, škola bi se gradila bez dvorane.

464 učenika ostaje bez dvorane

- Učenici, roditelji i djelatnici su vjerovali riječima predstavnika naših institucija, strpljivo su pratili pripreme za gradnju škole šuteći o teškim uvjetima. Očekivali su njezino otvorenje na početku 2008. / 2009. školske godine – komentira ravnateljica, te dodaje:

- Nismo prosvjedovali i zvali novinare, vjerovali smo svojim institucijama i pravdi. Gradnja škole još uvijek nije započela.

Ravnateljica, koja kaže da dijeli i mišljenje roditelja, vidno je razočarana  situacijom. Nakon višegodišnjeg čekanja  građevinskih dozvola nejasno joj je kako će 464 učenika sada ostati bez dvorane.

Prethodni članak o najderutnijim školama u gradu možete pronaći na našoj stranici

KLJUČNI PODACI

  • NAJDERUTNIJE ŠKOLE U GRADU VI
  • OŠ Klinča Sela: 464 učenika ostaje bez dvorane

Autor:

Ana Zorić

02.02.2011.

14:54h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE