POLITIKA

Odbor: Neka inspekcija

provjeri trošenje proračuna

NENAMJENSKO TROŠENJE NOVCA

Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija

Zastupnici su odbili izvještaj o trošenju proračuna za prošlu godinu jer smatraju da se sredstva ne troše prema usvojenim programima

Autor:

Objavljeno: 15.06.2012. 13:43h

Skupštinski Odbor za kontrolu odbio je prihvatiti izvještaj o izvršenju proračuna za prošlu godinu. Kako je rekao SDP-ovac Igor Rađenović, Odbor će pričekati da Ministarstvo financija završi inspekcijski nadzor trošenja proračunskog novca.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Gradonačelnik Milan Bandić i pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić- Gradonačelnik od 2008. godine naručuje radove za koje nisu osigurana sredstva. Recentni događaji, a riječ je o početku radova na izgradnji fontana ispred Nacionalne sveučilišne knjižnice i na Cvjetnom trgu, još su jedan takav slučaj - rekao je Rađenović te dodao kako im ne preostaje ništa drugo nego odbiti izvještaj dok se ne dobije mišljenje Ministarstva financija.

Rađenović: Mi ne možemo utjecati na prihodovnu stranu proračuna

Rađenović je istaknuo kako je Skupština još od 2009. godine donosila zaključke kojima se traži od gradonačelnika da poštuje zakonske odredbe te da se potrošnja uskladi s prihodima.

- Nažalost, zakon ne predviđa mogućnost da se prilikom izglasavanja proračuna amandmanima utječe na prihodovnu stranu proračuna. Samo gradonačelnik ima pravo određivati koliki će biti prihodi. Mi amandmanima možemo samo utjecati na potrošnju. Stoga nam ne ostaje ništa drugo, nego odbiti ovaj izvještaj - rekao je Rađenović.

KLJUČNI PODACI

  • NENAMJENSKO TROŠENJE NOVCA
  • Odbor: Neka inspekcija provjeri trošenje proračuna

Autor:

15.06.2012.

13:43h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE