DRUŠTVO

Obavite pregled madeža

besplatno i bez uputnice

LJETO NAJTOPLIJE DO SAD

Nina Djurdevic / CROPIX

Zbog sve većeg broja osoba oboljelih od melanoma, Zagrepčanima je tijekom kampanje Djeluj sada omogućen pregled madeža bez uputnica

Autor: Jelena Jakšić

Objavljeno: 01.06.2012. 13:53h

Svake godine diljem svijeta pojavi se oko 132.000 slučajeva malignih melanoma i više od dva milijuna slučajeva drugih vrsta malignih oboljenja kože.

Broj oboljelih povećava se svake godine i upravo je to bio i glavni razlog pokretanja akcije Djeluj sada, čiji je cilj Zagrepčane podsjetiti na odgovornost koju imaju prema svojem zdravlju i prema zdravlju svoje djece.

-.-Prt Scr Jabuka TV-.-Ova javnozdravstvena kampanja organizira se već petu godinu, a po prvi put akciju je podržala i Klinika za kožne i spolne bolesti KBC-a Zagreb u čijoj će ambulanti primati pacijente na preglede bez uputnice.

- Prekomjerna izloženost UV sunčevim zrakama postala je globalni problem i više se ne može zanemarivati. Zato smo odlučili građanima omogućiti da svoje madeže pregledaju bez uputnice i besplatno u Klinici za tumore, Klinici za dermatologiju KBC-a Sestara milosrdnica te u Klinici za kožne i spolne bolesti KBC-a Zagreb – poručio je prim.dr.sc. Zvonimir Kralj, predsjednik Zagrebačke lige protiv raka.

Ovo ljeto toplije nego prošlo

Građani koji uoče promjenu u boji ili obliku svojih madeža ili pak samo žele djelovati preventivno i čuti mišljenje stručnjaka, mogu se obratiti Zagrebačkoj ligi za borbu protiv raka u razdoblju od 4. do 8. lipnja u vremenu od 9 do 13 sati i naručiti se na pregled u jednoj od tri zagrebačke bolnice.

Osim preventivnih pregleda i konzultacija sa stručnjacima, organizatori ove kampanje pobrinuli su se da građane savjetuju kako se najbolje zaštiti od nadolazećih vrućina.

-.--.-- Rashladite svoj prostor, pijte dovoljno tekućine što, osim vode, podrazumijeva i juhe, izbjegavajte naporan fizički rad, nosite pokrivala za glavu i zaštite se kremama za sunčanje te ne ostavljajte djecu i životinje u parikiranom vozilu – kazala je Antoinette Kaić Rak, voditeljica Ureda Svjetske zdravstvene organizacije u RH te nam je otkrila kako će ovo ljeto bilježiti čak dva do tri stupnja više temperature, nego prošle godine.

Organizatori ove akcije, među kojima je i Gradski ured za zdravstvo i branitelje, poručili su kako je prekomjerna izloženost UV sunčevim zrakama globalni problem i kako postaje sve očiglednije da su zdravi okoliš i kvalitetno javno zdravstvo preduvjeti za održivi razvoj.KLJUČNI PODACI

  • LJETO NAJTOPLIJE DO SAD
  • Obavite pregled madeža besplatno i bez uputnice

Autor:

Jelena Jakšić

01.06.2012.

13:53h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE