NEKRETNINE

Neriješeno pitanje

egzistencije uzrokuje bolesti

ZAKLJUČAK UDRUGE STANARA:

Oglasnik.hr

Cilj izdavanja Vodiča s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje je razviti prosocijalno ponašanje građana

Autor: Jelena Jakšić

Objavljeno: 14.03.2012. 13:12h

Neriješeno pitanje egzistencije otvara mogućnost oboljenja od teških bolesti. Takve bolesti teško je izliječiti - rekao je Željko Sabo, gradonačelnik Grada Vukovara, te podržao izdavanje Vodiča s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje, čijoj je prezentaciji i sam prisustvovao.

Sabo je rekao kako će upravo ovaj vodič stanare naučiti koja su njihova prava i obveze unutar njihovih stambenih prostora.

Predstavljanje ove knjige održalo se u organizaciji Udruge stanara RH uz potporu Hrvatske obrtničke komore i Udruge gradova RH, a cilj ovog projekta je razviti prosocijalno ponašanje građana te ih podsjetiti na važnost poznavanja njihovih prava i obaveza u njihovim stambenim prostorima.

- Tranzicija u koju je Hrvatska ušla 90-ih godina još se uvijek nije dogodila u našim glavama. Racionalno raspolaganje našim dobrima je nužno, kao i važnost da svi građani u Hrvatskoj postanu svjesni koliko je važno znati kako postupati za vrijeme požara, urušavanja, neispravne infrastrukture te u ostalim problemima koji su u zgradama dio naše svakodnevnice - istaknula je Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika.

Iz Koordinacije udruga stanara RH podsjetili su kako mnogi suvlanici otkupom stanova i drugih prostorija u stambenim zgradama nisu dovoljno ozbiljno shvatili obvezu održavanja zgrada i što je najvažnije, obvezu prema svojoj zajednici stanara.

Kako bi se ovakve situacije izbjegle i kako bi se djelovalo preventivno, odlučili su se za pokretanje i izdavanje ovog vodiča, za kojeg vjeruju da će pronaći široko čitateljstvo i privući interes javnosti.

 

KLJUČNI PODACI

  • ZAKLJUČAK UDRUGE STANARA:
  • Neriješeno pitanje egzistencije uzrokuje bolesti

Autor:

Jelena Jakšić

14.03.2012.

13:12h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE