Trenutna pozicija: Naslovnica>Aktualnosti>Nekretnine
ZAKLJUČAK UDRUGE STANARA:
Neriješeno pitanje egzistencije uzrokuje bolesti
Cilj izdavanja Vodiča s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje je razviti prosocijalno ponašanje građana
slika vijesti

Photo Oglasnik.hr
Članak

Autor: Jelena Jakšić
Objavljeno: 14.03.2012. 13:12h

Neriješeno pitanje egzistencije otvara mogućnost oboljenja od teških bolesti. Takve bolesti teško je izliječiti - rekao je Željko Sabo, gradonačelnik Grada Vukovara, te podržao izdavanje Vodiča s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje, čijoj je prezentaciji i sam prisustvovao.

Sabo je rekao kako će upravo ovaj vodič stanare naučiti koja su njihova prava i obveze unutar njihovih stambenih prostora.

Predstavljanje ove knjige održalo se u organizaciji Udruge stanara RH uz potporu Hrvatske obrtničke komore i Udruge gradova RH, a cilj ovog projekta je razviti prosocijalno ponašanje građana te ih podsjetiti na važnost poznavanja njihovih prava i obaveza u njihovim stambenim prostorima.

- Tranzicija u koju je Hrvatska ušla 90-ih godina još se uvijek nije dogodila u našim glavama. Racionalno raspolaganje našim dobrima je nužno, kao i važnost da svi građani u Hrvatskoj postanu svjesni koliko je važno znati kako postupati za vrijeme požara, urušavanja, neispravne infrastrukture te u ostalim problemima koji su u zgradama dio naše svakodnevnice - istaknula je Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika.

Iz Koordinacije udruga stanara RH podsjetili su kako mnogi suvlanici otkupom stanova i drugih prostorija u stambenim zgradama nisu dovoljno ozbiljno shvatili obvezu održavanja zgrada i što je najvažnije, obvezu prema svojoj zajednici stanara.

Kako bi se ovakve situacije izbjegle i kako bi se djelovalo preventivno, odlučili su se za pokretanje i izdavanje ovog vodiča, za kojeg vjeruju da će pronaći široko čitateljstvo i privući interes javnosti.

 

ključne riječi hrvatska obrtnička komora, jelena pavičić vukičević, udruga gradova rh, koordinacija udruga stanara rh, željko sabo
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...