Trenutna pozicija: Naslovnica>Aktualnosti>Društvo
ZA MEĐUGRADSKU SURADNJU
Nakon sedam godina Grad otvara ured u Bruxellesu
Otvorenje je najavljeno za listopad, a potrebno je kako bi Zagreb postao konkurentan grad na europskom planu, objasnio je Srđan Subotić
slika vijesti
Srđan Subotić, gradski zastupnik SDP-a
Photo Marko Lukunić/PIXSELL
Članak

Autor:

Sarah Srdar

Objavljeno: 08.08.2012. 09:58h

Međugradska i međunarodna suradnja bila je u drugom planu, a sada se napokon o njoj počelo pričati, istaknuo je to Srđan Subotić, gradski zastupnik iz kluba SDP-a gostujući u emisiji Izabrani na Jabuci TV.

Povod razgovoru o međugradskoj suradnji uopće jest skoro otvaranje Ureda Grada Zagreba u Bruxellesu. Naime, Ured bi se trebao otvoriti u listopadu, ali o njemu se govori već sedam godina.

- Otvorenje je najavljeno za listopad, a potrebno je kako bi Zagreb postao konkurentan grad na europskom planu. Mislim da razloge zbog kojih se čekalo s otvorenjem ne zna nitko osim kolega iz Gradskih ureda koji su za to bili zaduženi - rekao je Subotić i dodao kako ne vjeruje tvrdnjama da se tražio prostor jer je, po njegovom mišljenju, s malo više dobre volje sve moglo biti puno prije realizirano.

- Svi problemi koji su nama bili izneseni na sjednici Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju su tehničke prirode. Vrlo mi je čudno da se u sedam godina nije mogao pronaći adekvatan prostor koji bi bio dovoljno zanimljiv. S druge strane, kad se pogleda trošenje novca na međugradsku suradnju, pogotovo iz Ureda gradonačelnika, troši se pet do deset puta više od planiranog - pojasnio je Subotić.

Unatoč svemu navedenom, Subotić smatra kako je Zagreb itekako spreman za ulazak u Europsku uniju. Naime, iako sredstva iz pretpristupnih fondova nisu dovoljno iskorištena, još uvijek za to postoji prostor.

- Kao Grad smo bili nedovoljno aktivni, no još uvijek se iz mnogih fondova mogu dobiti novci. Na taj način mogle bi se pokrenuti neke stvari u gradu, no pitanje je kako ćemo se snaći. Onih koji bi se time voljeli baviti svakako ima - zaključio je.

ključne riječi srđan subotić, emisija izabrani, jabuka tv, međugradska i međunarodna suradnja, europska unija, ured grada zagreba
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...