DRUŠTVO

Najbolji vozač tramvaja

je mladi student poliglot

NATJECANJE ZET-OVIH VOZAČA

Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija

Ovaj student Prometnog fakulteta, koji se može pohvaliti znanjem nekoliko stranih jezika, sasvim slučajno je postao vozač tramvaja

Autor:

Objavljeno: 03.05.2012. 14:13h

Iako na prvi pogled izgleda veoma mlado, Tomislav Debeljak već je 11 godina vozač ZET-ovog tramvaja. I ne samo to, ove je godine postao najbolji vozač tramvaja u gradu. Titulu je zaradio na natjecanju koje Udruga vozača i automehaničara već tradicionalno na Prvi maj organizira na poligonu na Remizi.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-- U simuliranim prometnim situacijama na poligonu smo odrađivali par situacija, prolazak pored prepreka, zaustavljanje na određenoj udaljenosti od prepreka, vožnja tramvaja unatrag, brze reakcije. Dakle sve ono što nam se događa u prometu, sad smo pokazali na poligonu, kako bi se trebali snaći i reagirati u datim situacijama - ispričao nam je Tomislav.

Kako kaže, na poligonu su to bile prepreke, no na ulicama su to ljudi i automobili, zbog čega je brza reakcija u prometu veoma važna. Na natjecanje se ove godine prijavilo 40-ak vozača, a Tomislavovom pobjedom kolege su se ponosile u jednakoj mjeri kao i on.

Jedanaest godina bez neugodnih situacija

Kao nagradu za vožnju bez greške osvojio je televizor i tjedan dana odmora u toplicama.

Ovaj student Prometnog fakulteta, koji se može pohvaliti znanjem nekoliko stranih jezika, ispričao nam je kako je odlučio postati vozač tramvaja.

- Sasvim slučajno, pružila se prilika, javio sam se na natječaj, završio prekvalifikaciju nakon srednje škole i postao vozač tramvaja - ispričao je.

Pošto je dosad vozio sve tipove tramvaja, zanimalo nas je je li imao neugodnih situacija s nestrpljivim putnicima.

- Zasad nisam, a nadam se da neću ni imati - priznao nam je.

KLJUČNI PODACI

  • NATJECANJE ZET-OVIH VOZAČA
  • Najbolji vozač tramvaja je mladi student poliglot

Autor:

03.05.2012.

14:13h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE