Trenutna pozicija: Naslovnica>Aktualnosti>Društvo
NATJECANJE ZET-OVIH VOZAČA
Najbolji vozač tramvaja je mladi student poliglot
Ovaj student Prometnog fakulteta, koji se može pohvaliti znanjem nekoliko stranih jezika, sasvim slučajno je postao vozač tramvaja
slika vijesti

Photo Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija
Članak

Autor:
Objavljeno: 03.05.2012. 14:13h

Iako na prvi pogled izgleda veoma mlado, Tomislav Debeljak već je 11 godina vozač ZET-ovog tramvaja. I ne samo to, ove je godine postao najbolji vozač tramvaja u gradu. Titulu je zaradio na natjecanju koje Udruga vozača i automehaničara već tradicionalno na Prvi maj organizira na poligonu na Remizi.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-
Photo Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija  
- U simuliranim prometnim situacijama na poligonu smo odrađivali par situacija, prolazak pored prepreka, zaustavljanje na određenoj udaljenosti od prepreka, vožnja tramvaja unatrag, brze reakcije. Dakle sve ono što nam se događa u prometu, sad smo pokazali na poligonu, kako bi se trebali snaći i reagirati u datim situacijama - ispričao nam je Tomislav.

Kako kaže, na poligonu su to bile prepreke, no na ulicama su to ljudi i automobili, zbog čega je brza reakcija u prometu veoma važna. Na natjecanje se ove godine prijavilo 40-ak vozača, a Tomislavovom pobjedom kolege su se ponosile u jednakoj mjeri kao i on.

Jedanaest godina bez neugodnih situacija

Kao nagradu za vožnju bez greške osvojio je televizor i tjedan dana odmora u toplicama.

Ovaj student Prometnog fakulteta, koji se može pohvaliti znanjem nekoliko stranih jezika, ispričao nam je kako je odlučio postati vozač tramvaja.

- Sasvim slučajno, pružila se prilika, javio sam se na natječaj, završio prekvalifikaciju nakon srednje škole i postao vozač tramvaja - ispričao je.

Pošto je dosad vozio sve tipove tramvaja, zanimalo nas je je li imao neugodnih situacija s nestrpljivim putnicima.

- Zasad nisam, a nadam se da neću ni imati - priznao nam je.

ključne riječi tomislav debeljak, najbolji vozač zeta, udruga vozača i automehaničara, prometni fakultet
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...