DRUŠTVO

Na privatnom zemljištu

izgrađeni socijalni stanovi

`OTIMAČINA` GRADA ZAGREBA

Press materijal

VIDEOPRIČA: Iako Grad ima uporabnu i lokacijsku dozvolu, nema najvažniju, građevinsku dozvolu, smatra vlasnica zemljišta Marčela Greblički

Autor:: Ana Zorić

Objavljeno: 25.07.2011. 16:15h

Na primanju građana kod Tatjane Holjevac Marčela Greblički požalila se kako je na njezinom privatnom zemljištu u Stenjevcu Grad Zagreb svojedobno bespravno izgradio zgradu sa socijalnim stanovima koju nikad nisu isplatili, niti je izvršena eksproprijacija. Iako je u nekoliko navrata slala upite, svi su se oglušili na njih.

- Oglušivali su se na sve moje dopise i rad odvjetnika, stoga sam primorana podizati službu - kazala je Marčela Greblički i dodala kako je to za Grad puno nepovoljnije zbog visokih sudskih troškova.

Oporuka kojom je Marčela naslijedila zemljište bila je u sporu 19 godina, i prema njezinim riječima, Grad Zagreb je u međuvremenu sagradio zgradu, a ljudi koji žive u socijalnim stanovima ne mogu dobiti papire jer zgrada nema valjanu dokumentaciju.

- Izgrađena je zgrada sa sedam ulaza, a nakon 2000. godine izgrađen je još i nogostup. Iako imaju uporabnu i lokacijsku dozvolu, nemaju onu najvažniju, građevinsku dozvolu - kazala je vlasnica Greblički.

Kako bi saznali razloge 'otimačine' privatnog zemljišta, kontaktirali smo nadležni Gradski ured, no službeni odgovor nije stigao.

KLJUČNI PODACI

  • `OTIMAČINA` GRADA ZAGREBA
  • Na privatnom zemljištu izgrađeni socijalni stanovi

Autor:

Ana Zorić

25.07.2011.

16:15h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE