Trenutna pozicija: Naslovnica>Aktualnosti>Društvo
`OTIMAČINA` GRADA ZAGREBA
Na privatnom zemljištu izgrađeni socijalni stanovi
VIDEOPRIČA: Iako Grad ima uporabnu i lokacijsku dozvolu, nema najvažniju, građevinsku dozvolu, smatra vlasnica zemljišta Marčela Greblički
slika vijesti

Photo Press materijal
Članak

Autor: Ana Zorić
Objavljeno: 25.07.2011. 16:15h

Na primanju građana kod Tatjane Holjevac Marčela Greblički požalila se kako je na njezinom privatnom zemljištu u Stenjevcu Grad Zagreb svojedobno bespravno izgradio zgradu sa socijalnim stanovima koju nikad nisu isplatili, niti je izvršena eksproprijacija. Iako je u nekoliko navrata slala upite, svi su se oglušili na njih.

- Oglušivali su se na sve moje dopise i rad odvjetnika, stoga sam primorana podizati službu - kazala je Marčela Greblički i dodala kako je to za Grad puno nepovoljnije zbog visokih sudskih troškova.

Oporuka kojom je Marčela naslijedila zemljište bila je u sporu 19 godina, i prema njezinim riječima, Grad Zagreb je u međuvremenu sagradio zgradu, a ljudi koji žive u socijalnim stanovima ne mogu dobiti papire jer zgrada nema valjanu dokumentaciju.

- Izgrađena je zgrada sa sedam ulaza, a nakon 2000. godine izgrađen je još i nogostup. Iako imaju uporabnu i lokacijsku dozvolu, nemaju onu najvažniju, građevinsku dozvolu - kazala je vlasnica Greblički.

Kako bi saznali razloge 'otimačine' privatnog zemljišta, kontaktirali smo nadležni Gradski ured, no službeni odgovor nije stigao.

ključne riječi MARČELA GREBLIČKI, TATJANA HOLJEVAC, GRAD ZAGREB, ZGRADA SA SOCIJALNIM STANOVIMA, SOCIJALNI STANOVI, STENJEVAC
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...