DRUŠTVO

'Moj kvart' rješava

probleme vašeg susjedstva

NOVI PROJEKT JABUKE TV

PrtScr Jabuka TV

Emisija Moj kvart emitira se srijedom u večernjem terminu. Gledatelji mogu i sami sudjelovati u kreiranju emisija slanjem vlastitih priča

Autor:

Zagrebancija.com

Objavljeno: 05.11.2012. 16:19h

Moj kvart je emisija koja se počela prikazivati na Jabuci TV. Novinari koji rade na emisiji donose gradske priče koje su pobudile zanimanje građana. Kakve reportaže donose jednom tjedno u večernjem terminu doznali smo od voditeljice emisije Sarah Srdar.

- Građani su nam se počeli obraćati s različitim pitanjima na koja sami ne mogu pronaći odgovor. Izađu iz stana i primijete da im u parku ispod kuće netko sječe stabla. Na licu mjesta nitko im ne želi odgovoriti što se događa. Tu mi stupamo na zadatak. U razgovoru s nadležnim osobama i institucijama doznajemo o čemu je riječ. Kao primjer mogu izdvojiti park u Dugavama koji je ogradila privatna osoba, a sve zbog izgradnje kolnog priključka - ispričala je Sarah Srdar.

Emisija Moj kvart emitira se srijedom u večernjem terminu, u 22 sata. Gledatelji mogu i sami sudjelovati u kreiranju tema koje se obrađuju.

- Na mail adresu mojkvart@jabukatv.hr mogu nam se javiti svi koji imaju bilo kakav problem ili ih tek zanima što se događa u njihovom kvartu. Teme ne moraju biti samo problemi. Pratimo i događanja u kvartovima u organizaciji jedinica mjesne samouprave, građana ili udruga - dodala je Sarah Srdar.

Ovog tjedna Moj kvart donosi priču o vrtiću i školi na Kajzerici

Do sad su obrađena različita pitanja o kojim se pisalo i na portalu Zagrebancija.com.

- Snimili smo stanare Kozari puteva koji se bore s problemom otvorene kanalizacije. Naše priče će, nadamo se, doprijeti do ušiju nadležnih i počet će se rješavati. Ispitali smo građane jesu li ikada kupovali u Konjščinskoj ulici i što misle o ponudi te zbog čega je danas ulica gotovo prazna. Dotaknuli smo se i planova za Sljemensku žičaru, kao i pružnog prijelaza u Trnavi koji je pola dana zatvoren pa se stvaraju katastrofalne gužve - pojasnila je voditeljica.

Na samom kraju zanimalo nas je i što nas čeka ovog tjedna.

- Na pričama još uvijek radimo. Možemo otkriti da ćemo ponovno aktualizirati pitanje izgradnje vrtića i škole na Kajzerici, a ostale priče doznajte u srijedu, 7. studenog u 22 sata na Jabuci TV - pozvala je Sarah Srdar.

KLJUČNI PODACI

  • NOVI PROJEKT JABUKE TV
  • 'Moj kvart' rješava probleme vašeg susjedstva

Autor:

Zagrebancija.com

05.11.2012.

16:19h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE