Trenutna pozicija: Naslovnica>Aktualnosti>Društvo
NOVI PROJEKT JABUKE TV
'Moj kvart' rješava probleme vašeg susjedstva
Emisija Moj kvart emitira se srijedom u večernjem terminu. Gledatelji mogu i sami sudjelovati u kreiranju emisija slanjem vlastitih priča
slika vijesti

Photo PrtScr Jabuka TV
Članak

Autor:

Zagrebancija.com

Objavljeno: 05.11.2012. 16:19h
Moj kvart je emisija koja se počela prikazivati na Jabuci TV. Novinari koji rade na emisiji donose gradske priče koje su pobudile zanimanje građana. Kakve reportaže donose jednom tjedno u večernjem terminu doznali smo od voditeljice emisije Sarah Srdar.

- Građani su nam se počeli obraćati s različitim pitanjima na koja sami ne mogu pronaći odgovor. Izađu iz stana i primijete da im u parku ispod kuće netko sječe stabla. Na licu mjesta nitko im ne želi odgovoriti što se događa. Tu mi stupamo na zadatak. U razgovoru s nadležnim osobama i institucijama doznajemo o čemu je riječ. Kao primjer mogu izdvojiti park u Dugavama koji je ogradila privatna osoba, a sve zbog izgradnje kolnog priključka - ispričala je Sarah Srdar.

Emisija Moj kvart emitira se srijedom u večernjem terminu, u 22 sata. Gledatelji mogu i sami sudjelovati u kreiranju tema koje se obrađuju.

- Na mail adresu mojkvart@jabukatv.hr mogu nam se javiti svi koji imaju bilo kakav problem ili ih tek zanima što se događa u njihovom kvartu. Teme ne moraju biti samo problemi. Pratimo i događanja u kvartovima u organizaciji jedinica mjesne samouprave, građana ili udruga - dodala je Sarah Srdar.

Ovog tjedna Moj kvart donosi priču o vrtiću i školi na Kajzerici

Do sad su obrađena različita pitanja o kojim se pisalo i na portalu Zagrebancija.com.

- Snimili smo stanare Kozari puteva koji se bore s problemom otvorene kanalizacije. Naše priče će, nadamo se, doprijeti do ušiju nadležnih i počet će se rješavati. Ispitali smo građane jesu li ikada kupovali u Konjščinskoj ulici i što misle o ponudi te zbog čega je danas ulica gotovo prazna. Dotaknuli smo se i planova za Sljemensku žičaru, kao i pružnog prijelaza u Trnavi koji je pola dana zatvoren pa se stvaraju katastrofalne gužve - pojasnila je voditeljica.

Na samom kraju zanimalo nas je i što nas čeka ovog tjedna.

- Na pričama još uvijek radimo. Možemo otkriti da ćemo ponovno aktualizirati pitanje izgradnje vrtića i škole na Kajzerici, a ostale priče doznajte u srijedu, 7. studenog u 22 sata na Jabuci TV - pozvala je Sarah Srdar.
ključne riječi sarah srdar, moj kvart, jabuka tv, priče, građani, kvartovi, zagreb, reportaže, aktualnosti, teme, emisija
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...