DRUŠTVO

Model naplate gradskih

dugova tek za mjesec dana

ODGOĐENO DONOŠENJE ODLUKE

Zvonimira Ivanišević / Zagrebancija.com

Skupštinska većina traži da se paralelno donesu dvije odluke koje bi obuhvatile sva dugovanja prema Gradu Zagrebu

Autor:

Objavljeno: 23.04.2012. 16:25h

Skupština je odgodila donošenje Odluke o mjerama za naplatu potraživanja uzrokovanih gospodarskom krizom. Iza ovog prijedloga krije se način na koji tvrtke, koje su zbog gospodarske krize upale u finacijske probleme, mogu platiti svoje dugove prema Gradu.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Slavko Kojić, pročelnik Gradskog ureda za financijeKako je rečeno na skupštinskom Odboru za financije, ovaj prijedlog obuhvaća samo dio dugovanja koja su oporeziva, odnosno riječ je o komunalnoj naknadi, komunalnom doprinosu, zakupnini, najamnini, prodaji nekretnina, spomeničkoj renti... Zastupnici traže da se donese odluka koja bi obuhvatila i drugi dio dugovanja na koji se ne naplaćuje porez.

Kojić: SDP u Zagrebu i na razini države različito misli o istome

Slavko Kojić, pročelnik Gradskog ureda za financije, kazao je da ne postoji niti jedan razlog da se ova odluka donese te je istaknuo kako se bespotrebno odgađa njezino donošenje.

- Čudi me da se ova odluka odbija jer je ona praktički copy-paste odluke koju je u veljači donijela aktualna Vlada. Imamo situaciju da politička opcija na dvije razine, državnoj i gradskoj, donosi dvije političke odluke - rekao je Kojić pojasnivši kako mu nema logike da odluku koju je donijela SDP-ova Vlada, kada istu predloži Gradska uprava, odbijaju SDP-ovi zastupnici u Skupštini.

Igor Rađenović (SDP) predsjednik Odbora, istaknuo je kako je ovdje riječ o previše važnoj odluci pa stoga ne treba brzati s njezinim donošenjem. Stjepan Horvat (HSS) rekao je da bi bilo dobro vidjeti koje su to tvrtke koje duguju novac te o kolikom se iznosu radi.

Na Odboru se još raspravljalo i o iznosu naknade koju će dobiti liječnici za obavljeni pregled prije kremiranja. Preglede će obavljati liječnici koji su zaposleni u Domu zdravlja Centar. Liječnici će za svaki pregled dobiti 101,95 kuna. Ovaj iznos utvrđen je 2005. godine i od tada nije mijenjan. Pored ovog iznosa, svaki od liječnika dobit će naknadu za putne troškove koji će iznositi kao mjesečni pokaz ZET-a.

Prema procjenama Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje, za troškove pregleda na godišnjoj će se razini izdvojiti između 400.000 i 450.000 kuna

KLJUČNI PODACI

  • ODGOĐENO DONOŠENJE ODLUKE
  • Model naplate gradskih dugova tek za mjesec dana

Autor:

23.04.2012.

16:25h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE