Trenutna pozicija: Naslovnica>Aktualnosti>Društvo
ODGOĐENO DONOŠENJE ODLUKE
Model naplate gradskih dugova tek za mjesec dana
Skupštinska većina traži da se paralelno donesu dvije odluke koje bi obuhvatile sva dugovanja prema Gradu Zagrebu
slika vijesti

Photo Zvonimira Ivanišević / Zagrebancija.com
Članak

Autor:
Objavljeno: 23.04.2012. 16:25h

Skupština je odgodila donošenje Odluke o mjerama za naplatu potraživanja uzrokovanih gospodarskom krizom. Iza ovog prijedloga krije se način na koji tvrtke, koje su zbog gospodarske krize upale u finacijske probleme, mogu platiti svoje dugove prema Gradu.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Slavko Kojić, pročelnik Gradskog ureda za financije
Slavko Kojić, pročelnik Gradskog ureda za financije
Photo Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija  
Kako je rečeno na skupštinskom Odboru za financije, ovaj prijedlog obuhvaća samo dio dugovanja koja su oporeziva, odnosno riječ je o komunalnoj naknadi, komunalnom doprinosu, zakupnini, najamnini, prodaji nekretnina, spomeničkoj renti... Zastupnici traže da se donese odluka koja bi obuhvatila i drugi dio dugovanja na koji se ne naplaćuje porez.

Kojić: SDP u Zagrebu i na razini države različito misli o istome

Slavko Kojić, pročelnik Gradskog ureda za financije, kazao je da ne postoji niti jedan razlog da se ova odluka donese te je istaknuo kako se bespotrebno odgađa njezino donošenje.

- Čudi me da se ova odluka odbija jer je ona praktički copy-paste odluke koju je u veljači donijela aktualna Vlada. Imamo situaciju da politička opcija na dvije razine, državnoj i gradskoj, donosi dvije političke odluke - rekao je Kojić pojasnivši kako mu nema logike da odluku koju je donijela SDP-ova Vlada, kada istu predloži Gradska uprava, odbijaju SDP-ovi zastupnici u Skupštini.

Igor Rađenović (SDP) predsjednik Odbora, istaknuo je kako je ovdje riječ o previše važnoj odluci pa stoga ne treba brzati s njezinim donošenjem. Stjepan Horvat (HSS) rekao je da bi bilo dobro vidjeti koje su to tvrtke koje duguju novac te o kolikom se iznosu radi.

Na Odboru se još raspravljalo i o iznosu naknade koju će dobiti liječnici za obavljeni pregled prije kremiranja. Preglede će obavljati liječnici koji su zaposleni u Domu zdravlja Centar. Liječnici će za svaki pregled dobiti 101,95 kuna. Ovaj iznos utvrđen je 2005. godine i od tada nije mijenjan. Pored ovog iznosa, svaki od liječnika dobit će naknadu za putne troškove koji će iznositi kao mjesečni pokaz ZET-a.

Prema procjenama Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje, za troškove pregleda na godišnjoj će se razini izdvojiti između 400.000 i 450.000 kuna

ključne riječi odbor za finacije, dug, komunalni doprinos, slavko kojić, igor rađenović, stjepan horvat
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...