Trenutna pozicija: Naslovnica>Aktualnosti>Društvo
GOLDSTEIN O MODRIĆU:
Mediji su Levyja prikazali kao škrtog Židova
Brojne medijske napise o Levyjevom stopiranju Modrićevog transfera Goldstein je doživio kao širenje predrasuda o škrtosti Židova
slika vijesti

Photo Prt Scr Jabuka TV
Članak

Autor: Kristina Križić
Objavljeno: 01.09.2012. 14:11h

Da je transfer Luke Modrića u Real Madrid još uvijek aktualna tema, pokazuje i komentar povjesničara Ive Goldsteina. Eksluzivno za Jabuku TV progovorio je o tome iz perspektive pripadnika židovske nacionalne manjine.

- Nisam to uopće dosada komentirao, ali moram primijetiti da je, po pisanju naših medija, ispalo da je transfer trajao toliko dugo samo zato jer je Daniel Levy, trener Tottenhama, Židov. Kao da drugi menadžeri, koji su Kinezi, Srbi ili Hrvati to ne pokušavaju - ispričao nam je Goldstein.

Brojne medijske napise doživio je kao napad na Židove i promicanje predrasuda o njihovoj škrtosti. Mediji, kako kaže, često kreiraju pogrešnu sliku i samim time potiču oživaljavanje brojnih stereotipa.

- Ono što se može pročitati po nekim portalima je gnjusno. Vi možete ukazivati na to i boriti se protiv toga, ali to nema smisla. Senzacionalizam će uvijek postojati na štetu pojedinca ili skupine ljudi - kaže poznati povjesničar.

Istina je da je transfer Luke Modrića predugo trajao i da svaki menadžer želi izvući koji milijun više za svoj klub ili samoga sebe. No je li Daniel Levy u tome pretjerao, procijenite sami.


ključne riječi ivo goldstein, luka modrić, real madrid, židovska nacionalna manjina, daniel levy, tottenham, menadžer
Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...