DRUŠTVO

Mediji su Levyja

prikazali kao škrtog Židova

GOLDSTEIN O MODRIĆU:

Prt Scr Jabuka TV

Brojne medijske napise o Levyjevom stopiranju Modrićevog transfera Goldstein je doživio kao širenje predrasuda o škrtosti Židova

Autor: Kristina Križić

Objavljeno: 01.09.2012. 14:11h

Da je transfer Luke Modrića u Real Madrid još uvijek aktualna tema, pokazuje i komentar povjesničara Ive Goldsteina. Eksluzivno za Jabuku TV progovorio je o tome iz perspektive pripadnika židovske nacionalne manjine.

- Nisam to uopće dosada komentirao, ali moram primijetiti da je, po pisanju naših medija, ispalo da je transfer trajao toliko dugo samo zato jer je Daniel Levy, trener Tottenhama, Židov. Kao da drugi menadžeri, koji su Kinezi, Srbi ili Hrvati to ne pokušavaju - ispričao nam je Goldstein.

Brojne medijske napise doživio je kao napad na Židove i promicanje predrasuda o njihovoj škrtosti. Mediji, kako kaže, često kreiraju pogrešnu sliku i samim time potiču oživaljavanje brojnih stereotipa.

- Ono što se može pročitati po nekim portalima je gnjusno. Vi možete ukazivati na to i boriti se protiv toga, ali to nema smisla. Senzacionalizam će uvijek postojati na štetu pojedinca ili skupine ljudi - kaže poznati povjesničar.

Istina je da je transfer Luke Modrića predugo trajao i da svaki menadžer želi izvući koji milijun više za svoj klub ili samoga sebe. No je li Daniel Levy u tome pretjerao, procijenite sami.


KLJUČNI PODACI

  • GOLDSTEIN O MODRIĆU:
  • Mediji su Levyja prikazali kao škrtog Židova

Autor:

Kristina Križić

01.09.2012.

14:11h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE