DRUŠTVO

Kosor: Čović laže i

vrijeme je da ode iz Holdinga

PROZIVANJE OPOZICIJE

Darinko Kosor je pozvao Davora Bernardića da održi svoju riječ kako u Zagrebačkom holdingu više neće biti političkog kadroviranja

Autor:

Objavljeno: 24.05.2012. 13:12h

Na konferenciji za novinare Darinko Kosor, predsjednik kluba zastupnika HSLS-a i HSS-a, obrušio se na Ivu Čovića, predsjednika Uprave Holdinga zbog problema u toj tvrtki. Kosor je prozvao i SDP-ovce da snose odgovornost za postojeće stanje u Holdingu. Kosor se osvrnuo na izjavu Čovića koji ga je prozvao za iznošenje neistina na aktualnom satu.

- Demantirao bih izjavu predsjednika Uprave koji je iznio neistinu kada je rekao da dezinformiram zastupnika kada sam naveo da je minus ove tvrtke 437 milijuna kuna - rekao je Kosor i pojasnio:

- Taj podatak na je iznio sam Čović na sjednici Skupštine Holdinga.

Kosor je još izrazio žaljenje što skupštinska većina nije prihvatila njegov prijedlog da na današnju sjednicu uvrsti izvještaj za prva tri mjeseca ove godine.

- Tražio sam da se o stanju u toj tvrtki raspravlja svaka tri mjeseca, kako bi zastupnici bili što informiraniji o stanju u Holdingu. Nema smisla da se idući mjesec raspravlja o izvještaju za prošlu godinu, kao što je plan - rekao je Kosor.

Na kraju je pozvao Davora Bernardića, predsjednika zagrebačke organizacije SDP-a, da održi svoju najavu kako više neće biti političkog kadroviranja u Holdingu, već da će se tamo uzimati po sposobnosti.

- U osmom mjesecu ističe mandat Čoviću. Pozivam SDP-ovce da ne provedu naredbu s Iblerovog te u Upravu Holdinga imenuju nove ljude - rekao je Kosor.

Podsjetimo, klub zastupnika HSLS-HSS zatražio je da se na dnevni red zbog hitnosti uvrsti prijedlog zaključka o podnošenju izvješća Zagrebačkog holdinga Gradskoj skupštini, što je odbijeno. Više o ovoj temi pročitajte u članku Holding bi mogao dugovati 1,5 milijardi kuna.

KLJUČNI PODACI

  • PROZIVANJE OPOZICIJE
  • Kosor: Čović laže i vrijeme je da ode iz Holdinga

Autor:

24.05.2012.

13:12h


AKTUALNOSTI, NAJČITANIJE